Σε ετοιμότητα θέτει όχι μόνο το κυβερνητικό επιτελείο, αλλά  και τους γαλάζιους βουλευτές  ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενεργοποιώντας τους ουστιαστικά απένατι στο κυβερνητικό έργο.

Το Σάββατο, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καλέσει σε μια άτυπη μεν, σημαντική δε, συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, σε ξενοδοχείο στο Καβούρι,  προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές για θέματα της επικαιρότητας με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα που θα κυριαρχήσει θα είναι το μεταναστευτικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει να  κινητοποιήσει του βουλευτές, οι οποίοι με την σειρά τους θα ενημερώσουν τις περιφέρειές τους και τις τοπικές κοινωνίες για την πραγματική διάσταση του μεταναστευτικού.

 Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό, αλλά σκοπός του είναι σε πρώτο επίπεδο να δώσει λύση σε ένα θέμα που δεν αφορά μόνο τους μετανάστες-πρόσφυγες, αλλά κυρίως τους συμπολίτες μας στα νησιά.

  Το μασάζ Κυριάκου Μητσοτάκη  στους γαλάζιους βουλευτές το ερχόμενο Σάββατο εκτιμάται ότι θα αποτελέσει την αρχή για να τεθούν οι σωστές διαστάσεις του ζητήματος για τις τοπικές κοινωνίες που θα δεχθούν τους πρόσφυγες στην περιοχή τους.

 Η επίσημη πληροφόρηση των τοπικών κοινωνιών που θα είναι και δεσμευτική εκ μέρους του κράτους, θα πείσει τόσο μεμονωμένες ομάδες που εν μέσω αγανάκτησης ή άγνοιας οδηγούνται σε ακρότητες , αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας που εμφανίζεται πιο ανεκτική και υπομονετική.