Υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας τάχθηκε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» με τους δημοσιογράφους Ειρήνη Γκέλη και Βαγγέλη Στολάκη.

Ο πρώην Πρόεδρος της ΔΗ.ΜΑΡ και νυν επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι θετική η παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στη θέση στο θεσμικό ύπατο αξίωμα της χώρας του Προέδρου της Δημοκρατίας. […] «Δεν βρίσκω λόγο να μην είναι και πάλι υποψήφιος ή και Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ο κ. Παυλόπουλος».

Ερωτηθείς σχετικά με τον ρόλο του στην κατάρρευση της ΔΗ.ΜΑΡ σημείωσε ότι […] «εάν κάποιος διεκδικεί από τη δημόσια συζήτηση το δικό μου μερίδιο ευθύνης σε αυτό, ναι ασφαλώς έχω μερίδιο ευθύνης» και πρόσθεσε «[…] η αποσύνθεση άρχισε με δρόμους και διαδρομές που διάφορα στελέχη της επέλεξαν τότε επειδή δεν έγινε αποδεκτή η πρότασή μου να πορευθούμε σε συγκεκριμένη πορεία και απεχώρησα από τη Δημοκρατική Αριστερά.»

Κληθείς να σχολιάσει τη φωτογραφία του γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα δίπλα στο πορτραίτο του Στάλιν υπογράμμισε: «Ήταν επιλογή του με την οποία διαφωνώ, και όχι μόνο τώρα, διαφωνώ όλο το χρονικό διάστημα από την ώρα που συστρατεύθηκα στην υπόθεση της ανανεωτικής αριστεράς. Η ανανεωτική Αριστερά αυτή που υπηρέτησα, σ’ αυτή που συμμετείχα και το ΚΚΕ εσωτερικού και εν συνεχεία της Ελληνικής Αριστεράς της οποίας ήμουν γραμματέας δεν έχει καμία σχέση με σταλινισμούς.»

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis υπογράμμισε πως «πρόκειται για ένα πάρα πολύ μεγάλο σκάνδαλο που δεν έχει καμία σχέση με σκευωρία η οποία ανιχνεύεται, αναδεικνύεται και προωθείται προκειμένου να αποδυναμώσει την έννοια του σκανδάλου. »

Σχετικά με την αντικατάσταση των κυρίων Τζανακόπουλου και Πολάκη από την προανακριτική επιτροπή σημείωσε πως «δεν δικαιούται καμία προανακριτική επιτροπή, στη βάση του συντάγματος του κανονισμού της Βουλής και του Νόμου, να ζητάει από τη σύνθεσή της, την εξαίρεση μελών τα οποία όρισε ένας συγκεκριμένος κομματικός φορέας, δηλαδή η αξιωματική αντιπολίτευση.»

Ερωτηθείς για το έγγραφο της κ. Τουλουπάκη ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι δεν θα προκαλέσει αλλαγές στη διαδικασία: «Εκείνο το οποίο αξιολογώ ως πάρα πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι από μία άλλη αρχή ενός άλλου κράτους και συγκριμένα από το FBI προκύπτει ότι δεν πρόκειται για σκευωρία αλλά πρόκειται για μία υπόθεση την οποία οι ΗΠΑ με τις δικές της διαδικασίες και δομές άρχισε να ελέγχει. Όλα τα άλλα περί προστατευόμενου μάρτυρος ο οποίος διεκδικεί οικονομικό ή άλλο όφελος, είναι ένα τελείως άσχετο θέμα που δεν έχει καμία σχέση με την υποσχόμενη από κάποιους ανατροπή της διαδικασίας ελέγχου της συγκεκριμένης υπόθεσης».