Συνεχίζεται το «κρυφτούλι» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη σχετικά με τη στάση που θα τηρήσουν στην σημερινή απογευματινή συνεδρίαση της Προανακριτικής για το θέμα της Novartis.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έχουν εξαιρεθεί από την Προανακριτική επειδή θα κληθούν και ως μάρτυρες, έστησαν τα δικά τους «σόου» στις συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας, αρνούμενοι να συμμορφωθούν με την απόφαση της πλειοψηφίας.

Τις τελευταίες ημέρες είχε αρχίσει να διαρρέεται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι δύο βουλευτές θα προσέλθουν στην Προανακριτική, αλλά δεν θα εμποδίσουν την εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε το πρωί στον ΣΚΑΪ, δεν άνοιξε τα χαρτιά του και άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά την παρουσία του ιδίου και του κ. Πολάκη στην Προανακριτική Επιτροπή, στις 6 το απόγευμα.

«Το ζητούμενο για εμάς είναι η υπεράσπιση της συνταγματικής νομιμότητας -η απόφαση εξαίρεσης μας είναι ανυπόστατη και δεν υφίσταται καν στο νομικό συμπάν. Επίσης δεν πρέπει να δοθεί απολύτως πρόσχημα στη ΝΔ ώστε να συνεχίσει να παρακωλύει και να εμποδίσει τη λειτουργία της Επιτροπής» δήλωσε.

Χωρίς να απαντήσει ευθέως για το αν θα προσέλθει, αρκέστηκε να θολώσει ακόμα περισσότερο την εικόνα, λέγοντας ότι «σταθμίζοντας αυτές τις δυο αρχές, στη βάση των όποιων πορευτήκαμε και τις προηγούμενες εβδομάδες, θα καθορίσουμε τη στάση μας».

Στην… αναμονή ο Φρουζής

Πάντως, στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να αλλάζουν στάση στο όλο θέμα, βλέποντας ότι τα επιχειρήματά τους δεν πείθουν πλέον ούτε τα στελέχη τους. Ακόμα και ο εισηγητής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Σπύρος Λάππας προεξόφλησε, ότι ο Φρουζής θα καταθέσει στην Προανακριτική.

Το σήμα για αλλαγή γραμμής πλεύσης έστειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής, Σπύρος Λάππας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι: «Δεν θα τινάξουμε στον αέρα την επιτροπή. Εμείς θέλουμε να εξεταστεί άμεσα ο Φρουζής, τώρα. Σας λέω υπεύθυνα και ρητά ότι την Τρίτη θα εξεταστεί ο Φρουζής. Το αποδεσμεύω και το αποσυνδέω από το αν θα εμφανιστούν ο Πολάκης και ο Τζανακόπουλος στην επιτροπή. Την Τρίτη θα γίνει μία κανονική συνεδρίαση και θα εξεταστεί ο Φρουζής. Αυτό είναι το συμφέρον της κοινωνίας.»