Εντυπωσιακή αύξηση των ποσοστών της κατέγραψε η ΔΑΚΕ στις πρόσφατες εκλογές της πανελλήνιας ομοσπονδίας του συλλόγου των εργαζόμενων στο ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) διπλασιάζοντας σχεδόν τα μεγέθη της σε σχέση με το 2016. Αντιθέτως, μείωση παρουσίασε η πρώην ΠΑΣΚΕ (Συναδελφική Συσπείρωση), η οποία από 50,36% που είχε, έπεσε στο 41,78%, χάνοντας και την απόλυτη πλειοψηφία που διατηρούσε στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Η δε συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ (ΕΑΣΠ-Συνεργαζόμενοι), κατέγραψε σημαντικές απώλειες, αφού έχασε σχεδόν το μισό της δύναμής της και από 11,51% που είχε το 2016, έλαβε σήμερα μόλις 6,16% . Στο νέο διοικητικό συμβούλιο η ΔΑΚΕ κατέλαβε 5 έδρες και 23,9%.

«Η παράταξή μας, έχοντας πάντοτε ως πυξίδα της, την όσο το δυνατόν, καλύτερη προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, θα συμβάλει δημιουργικά, για ένα δυναμικό κι ακμαίο Συνδικάτο, στην υπηρεσία των συναδέλφων μας» επισημαίνουν οι επιτελείς του γαλάζιου συνδυασμού.

Από την ΔΑΚΕ εκλέγονται κατά σειρά κατάταξης για το ΔΣ της Ομοσπονδίας οι: Αντώνης Νικολόπουλος, Σάκης Παπαδόπουλος, Νίκος Κεκές, Τρύφωνας Γρομπανόπουλος και Αντώνης Αλεξόπουλος.

Για την ΑΔΕΔΥ εκλέγονται οι: Αντώνης Νικολόπουλος, Έλπη Αθανασίου, Νίκος Τράμπας και για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγεται η Κατερίνα Κοκκίνου.