Η καταστροφή στο Μάτι και η εκατόμβη νεκρών , δεν ήταν δυνατόν να λείψει από τη χθεσινή συνάντηση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά με τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ήταν χαρακτηριστική δε, η αναφορά που ακούστηκε από τον Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, για την περιπέτεια των εθελοντών που επάνδρωναν όχημα του Δήμου, το οποίο ταξίδεψε για να βοηθήσει τότε, στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Το γεγονός ότι εκλήθησαν να πληρώσουν δυο φορές διόδια ήταν το λιγότερο… Το χειρότερο είναι πως όταν έφτασαν, δεν ήξερε κανείς να τους καθοδηγήσει για το που και πως θα μπορούσαν να προσφέρουν, τους έδιωξαν… και τελικά τους κάλεσαν να επιστρέψουν για να βοηθήσουν, όταν ήταν ήδη στα μισά του δρόμου επιστροφής προς Θεσσαλονίκη.

Εξέφρασε δεν τη ευχή να μη κάνει ξανά την εμφάνισή του, εκείνο το χάος στον κρατικό μηχανισμό, που παρατηρήθηκε στη διάρκεια των ημερών της πυρκαγιάς.

Το μπάχαλο και η εκατόμβη στο Μάτι, φαίνεται πως θα συνεχίσουν να αποτελούν για χρόνια παράδειγμα προς αποφυγή, για το συντονισμό σε στιγμές κρίσης. Και ταυτόχρονα θα συνεχίσει «στοιχειώνει» τον ΣΥΡΙΖΑ…