Όρια θέτουν στην κυβέρνηση οι δήμαρχοι, για το μεταναστευτικό και προειδοποιούν: «Υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Εάν ξεπεραστούν θα αντιδράσουμε!»

Αυτό τουλάχιστον, τόνισε στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Ρότα Βόρεια», ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης.

«Δεν είναι δυνατόν μετανάστες και πρόσφυγες να στοιβάζονται στην Κεντρική Μακεδονία και τεράστιες γεωγραφικές ενότητες της χώρας να μην έχουν δεχτεί ούτε έναν μετανάστη. Υπάρχει θέμα ισοκατανομής. Το ζητήσαμε από την κυβέρνηση και θα το απαιτήσουμε. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει λόγο στο σχεδιασμό του μεταναστευτικού», πρόσθεσε ο κ. Καϊτετζίδης.

«Υπάρχει καχυποψία πλέον, των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης απέναντι στη διαχείριση αναφορικά με το μεταναστευτικό, η οποία οφείλεται στην αναξιοπιστία της προηγούμενης κυβέρνησης. Κοιμόντουσαν οι δήμαρχοι το βράδυ χωρίς να γνωρίζουν ότι θα εγκατασταθούν στην περιοχή τους, μαζικά, μετανάστες. Το πρωί που ξυπνούσαν τους ειδοποιούσαν ότι χιλιάδες μετανάστες βρίσκονται στα διοικητικά τους όρια», εξήγησε.

Ο κ. Καϊτετζίδης, υπογράμμισε πως το μεταναστευτικό κυριαρχεί στην ατζέντα των αυτοδοικητικών και αυτό γιατί η κατάσταση είναι πλέον εκρηκτική, σε αρκετές τοπικές κοινωνίες».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη