ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Πολιτική

Επιχείρηση καθαρισμού της πλατείας Συντάγματος από τον Δήμο Αθηναίων

Εν όψει των εορτών που πλησιάζουν

Από το Σάββατο ο Δήμος Αθηναίων διεξάγει μια μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού της ιστορικότερης πλατείας της πρωτεύουσας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, της πλατείας Συντάγματος, προκειμένου να λάμπει από καθαριότητα κατά την επικείμενη εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Όπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση της δημαρχίας «πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια καθαρισμού και ταυτόχρονα απολύμανσης της Πλατείας Συντάγματος και μάλιστα γίνεται για πρώτη φορά με τον πλέον οικολογικό τρόπο και με τη συνδυασμένη χρήση ζεστού νερού μεγάλης πίεσης και ατμού».

Το πλέον σοβαρό εκ των προβλημάτων με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα τα συνεργεία καθαρισμού και απολύμανσης του Δήμου είναι οι χιλιάδες τσίχλες οι οποίες βρίσκονται κολλημένες στα μάρμαρα της πλατείας. Όπως σημειώνεται, με τη διαδικασία αυτή, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε ένα δεκαήμερο, δίνεται η δυνατότητα να πλένεται και να απολυμαίνεται η πλατεία Συντάγματος χωρίς να φθείρονται και να «πληγώνονται» τα μάρμαρα τα οποία την καλύπτουν.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το απόγευμα στη πλατεία Συντάγματος, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Δοκιμάζουμε κάτι καινούργιο στη Πλατεία Συντάγματος. Έπειτα από χρόνια, ειδικό πλύσιμο με νερό και ατμό. Από κάθε κολλημένη τσίχλα ξεχωριστά, μέχρι απολύμανση με σύγχρονο οικολογικό τρόπο. Δεν τα κάνει αόρατα, το αντίθετο. Η πλατεία στην καρδιά της Αθήνας, πιο ορατή, πιο καθαρή από ποτέ. Ετοιμαζόμαστε για τις γιορτές σε μία καθαρή πόλη».