«Δεν μετάνιωσα για την εμπλοκή μου με την πολιτική, επειδή μπόρεσα να προσφέρω πολλά, μπόρεσα να κάνω μικρά και μεγάλα έργα τα οποία διόρθωσαν ή άλλαξαν αρκετά πράγματα, που βοήθησαν τους καλλιτέχνες, τους φορείς, πράγματα τα οποία πιστεύω ότι αναγνωρίζουν αυτοί που ξέρουν», υπογράμμισε μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Όσα φέρνει ο Βαρδάρης» η ηθοποιός και πρώην υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου.

Για την πρόσκαιρη απομάκρυνση και την επιστροφή της στο θέατρο, σημείωσε: «Ήταν μία πολύ σημαντική στιγμή, το να απομακρυνθώ για λίγο από το θέατρο, για να το δω από μια απόσταση και έτσι να επανέλθω δριμύτερη, πιο συνειδητή, λίγο πιο σοφή και να το υπηρετήσω ξανά με όλες μου τις δυνάμεις. Στην πορεία του καλλιτέχνη είναι απαραίτητες κάποιες στιγμές σιωπής. Να έχει την πολυτέλεια να σκεφτεί ξανά, να ρωτήσει τον εαυτό του για ποιο λόγο υπηρετεί την τέχνη, ώστε να πάρει καινούρια δύναμη και να μην επαναλαμβάνει τον εαυτό του με αυτοματισμό. Εγώ είχα αισθανθεί αυτή την ανάγκη στο διάστημα που ανέλαβα το υπουργείο. Για μένα ήταν μία σπάνια εμπειρία, αισθάνθηκα πολύ πλούσια με το γεγονός ότι μπόρεσα να υπηρετήσω τον τόπο μου μέσα από έναν τομέα που τον γνωρίζω καλά. Αισθάνομαι ανανεωμένη και με καινούρια όρεξη».

Η ίδια πρόσθεσε ότι προσπαθεί να την διατηρεί σε αφύπνιση, «διότι τα πάντα γύρω μας θέλουν να μας αποκοιμίσουν. Το να μπορώ να βλέπω πίσω από τα φαινόμενα δίνει νόημα στην ύπαρξη μου. Είναι μια αέναη προσπάθεια, να πορεύομαι πιο συνειδητή κι αυτό με κάνει λίγο καλύτερο άνθρωπο...».

Η κ. Κονιόρδου βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου παρουσιάζει τον θεατρικό μονόλογο «Ο Μέγας Ιεροεξεταστής», του Ντοστογιέφκι, στο θέατρο Αμαλία, μέχρι τις 28 Νοεμβρίου.

Ακούστε τη συνέντευξη: