Εντολή να βγουν στην ελληνική περιφέρεια προκειμένου να ακούσουν τα προβλήματα της κάθε περιοχής και να δρομολογήσουν άμεσες λύσεις έχει δοθεί από το Μέγαρο Μαξίμου στους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης.

Ηδη από τα μέσα Νοεμβρίου έχουν αυξηθεί οι επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών ανά την επικράτεια. Στόχος είναι «να μη χάσει η Νέα Δημοκρατία την επαφή με την κοινωνία και την εμπιστοσύνη της», όπως λένε χαρακτηριστικά πρόσωπα που γνωρίζουν τον σχετικό σχεδιασμό.

Ωστόσο, στα «γαλάζια» παρασκήνια αναφέρεται και άλλος ένας λόγος για τη... φθινοπωρινή εξόρμηση των υπουργών. Πρόκειται για τις περιοδείες που πραγματοποιούν ο Αλέξης Τσίπρας και πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια στο πλαίσιο της καμπάνιας «isyriza» για την εγγραφή νέων μελών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεν πρέπει να αφήσουμε την περιφέρεια αυτή την περίοδο ως αποκλειστικό πεδίο δράσης του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρουν στη Ν.Δ.

Έτσι, αρκετά στελέχη της κυβέρνησης βγήκαν από τα υπουργικά τους γραφεία και θα ακολουθήσουν κι άλλα το επόμενο διάστημα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκέφθηκε προ ημερών τη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με τους προέδρους και τους προϊσταμένους των δικαστικών υπηρεσιών για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό.

Αντίστοιχα, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην κοιλάδα Σπερχειού, ενώ τη μεταλλουργική μονάδα της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα επισκέφθηκε ο υφυπουργός Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς. Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, πραγματοποίησε μια μεγάλη περιοδεία, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, προχώρησε στην Ημαθία και έφτασε στη Θεσσαλία. Αγρότες και κτηνοτρόφους συνάντησε στην Κομοτηνή και τον Ιασμο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, έπειτα από μια περιοδεία του στη Μεσσηνία βρέθηκε στην Ημαθία.