H Νέα Δημοκρατία συμπλήρωσε φέτος 45 χρόνια ιστορίας, μετρώντας 10 εκλογικές νίκες σε σύνολο 18 βουλευτικών εκλογών από το 1974. Παράλληλα, είναι το μοναδικό κόμμα που συμμετείχε σε όλες αυτές τις εκλογές πάντα με το ίδιο όνομα και σύμβολο, στοιχεία για τα οποία είμαστε περήφανοι. Και είμαστε περήφανοι για τις αξίες που αντιπροσωπεύει το κόμμα μας και αποτελούν το συγκριτικό μας πλεονέκτημα έναντι των άλλων κομμάτων, την ορθολογική μας ιδεολογία και τη διαρκή αναζήτηση της ανανέωσης και του εκσυγχρονισμού.

Αυτοί είναι και οι λόγοι για τους οποίους, με την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο ελληνικός λαός μάς εμπιστεύθηκε ξανά στις φετινές εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει τις βάσεις της πολιτικής της για τη διακυβέρνηση της χώρας, έχοντας ψηλά στην ατζέντα την ασφάλεια των πολιτών, την ανάπτυξη για όλους, τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την κλιματική αλλαγή και φυσικά τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους που θα αλλάξει τη ζωή των πολιτών. Σκοπός του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματός μας είναι το μέλλον να αρχίσει τώρα! Αυτό είναι και το κεντρικό σύνθημα του 13ου Συνεδρίου μας, που αποτελεί μια εμπειρία της ζωής μας στο κοντινό μέλλον, απόλυτα ψηφιακό και φιλικό προς το περιβάλλον.

Το «Ανάπτυξη για όλους», που ήταν και το κεντρικό προεκλογικό μας σύνθημα, σημαίνει πραγματική ανάπτυξη για όλους, γιατί η ανάπτυξη των επιχειρήσεων, η συνολική ανάπτυξη της οικονομίας, σημαίνει ανάπτυξη των πολιτών, σημαίνει περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σημαίνει πιο ευτυχισμένοι Έλληνες.

Και φυσικά για την ανάπτυξη της οικονομίας απαιτούνται επενδύσεις, προϋπόθεση για τις οποίες αποτελεί το σταθερό οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί τη σωστή βάση και όλα τα νέα μέτρα που έχουν ψηφιστεί έχουν μεταρρυθμιστική λογική, που σηματοδοτεί τις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη συνολικά, έτσι ώστε η χώρα να αποτελέσει σύντομα ασφαλή και ενδιαφέροντα επενδυτικό προορισμό.

Στη Νέα Δημοκρατία προχωράμε σε σημαντικές οργανωτικές και διαδικαστικές αλλαγές, έτσι ώστε να μπορούμε να εξελισσόμαστε παράλληλα. Προχωράμε σε συνολική αναβάθμιση των λογισμικών μας συστημάτων, έτσι ώστε να μπορούμε με εξωστρέφεια να επικοινωνούμε σε συνεχή βάση με την κοινωνία. Βελτιώνουμε και αναδιαρθρώνουμε τις εσωτερικές μας διαδικασίες για να είμαστε πιο αποδοτικοί.

Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί το πιο σύγχρονο κόμμα στην Ελλάδα. Με τις πολιτικές και τις δράσεις μας απαξιώνουμε στα μάτια της κοινωνίας τις ιδέες και πρακτικές που μας οδήγησαν στην κρίση, βοηθώντας τους πολίτες να αντιλαμβάνονται τις διαφορές ανάμεσα στην πραγματικότητα και τους μύθους.

Ιδεολογικοποιούμε την κοινή λογική και το δίκαιο. Προσαρμοζόμαστε στο περιβάλλον για να το αλλάξουμε, αναγνωρίζοντας με θάρρος και τις όποιες δικές μας αδυναμίες και ευθύνες. Βελτιωνόμαστε και αλλάζουμε, γιατί, όταν ζητάμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι.

* Ο Γιάννης Μπρατάκος είναι Γενικός διευθυντής  της Ν.Δ.