Αν στις 5 Ιουλίου ξεκινούσες μια κουβέντα σε έναν τυχαίο δρόμο της χώρας, σε ένα χωριό ή σε μια πόλη, αυτή θα μπορούσε να συμπυκνωθεί στη φράση: «Δεν πάει άλλο». Η σύνεση και η μετριοπάθεια ήταν αυτές που δύο ημέρες μετά κήρυξαν οριστικά το τέλος του λαϊκισμού, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δεν υποσχέθηκαν πράγματα που δεν μπορούσαν να υλοποιήσουν.

Αντίθετα, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα συντεταγμένο σχέδιο δράσης, το οποίο θα έδινε πνοή στη χώρα και στους ανθρώπους της μετά από χρόνια που τους έβρισκαν κυριευμένους από απογοήτευση, και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο τους εμπιστεύτηκε το εκλογικό σώμα. Οι πολίτες ζητούσαν αλλαγές που θα γίνονταν αντιληπτές στην καθημερινότητά τους, χωρίς άλλα μεγάλα λόγια και κενές υποσχέσεις.

Σε αυτές τις ανάγκες ανταποκρίθηκε η Νέα Δημοκρατία, που ήρθε στην κυβέρνηση για να δώσει λύσεις στα προβλήματα που ταλαιπωρούσαν τον τόπο και αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι εδώ για όλους. Ξεκάθαρες κουβέντες.

Η χώρα χρειάζεται πίσω τα παιδιά της που έφυγαν στο εξωτερικό, νέες, καλοπληρωμένες δουλειές, ασφάλεια, τέλος στη γραφειοκρατία, αξιοποίηση του δυναμικού της. Και γι’ αυτούς τους λόγους επέλεξε τη Νέα Δημοκρατία. Για τα μικρά και τα μεγάλα, δίπλα σε ολόκληρη την κοινωνία των πολιτών, για να ενώσει και να δημιουργήσει, όχι να διασπάσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη μέρα της εκλογής του σήκωσε τα μανίκια και ξεκίνησε δουλειά κάνοντας πράξη τα αυτονόητα, δίνοντας επιτέλους αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες και αισιοδοξία για το μέλλον, δρομολογώντας και πραγματοποιώντας κοσμογονικές μεταρρυθμίσεις για τα δεδομένα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας: οικονομία, Μεταναστευτικό, «πράσινη» ανάπτυξη, εφαρμογή των νόμων χωρίς αστερίσκους. Το επίκεντρο της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ο προγραμματικός του λόγος, αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και δομημένων προτάσεων σε όλους τους τομείς της παραγωγικής οικονομίας, της κοινωνίας των πολιτών και των θεσμών, βασισμένων στις αξίες και τα ιδανικά της αξιοκρατίας, της ασφάλειας, της ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Το σύνθημα του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, «Το μέλλον αρχίζει τώρα», έρχεται να αποδείξει πως η αναγέννηση της χώρας μας έχει ήδη αρχίσει. Κι από αυτό το συνέδριο θα βγούμε πιο ενωμένοι, πιο ισχυροί, έτοιμοι να υπερασπιστούμε το όραμα του πρωθυπουργού. Ενα όραμα εθνικό, που ξεπερνά κόμματα και πολιτικούς χώρους, που αφορά την καθεμία και τον καθένα από μας.

*Ο Παύλος Μαρινάκης είναι δικηγόρος και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ