Ένα ακόμη «πυροτέχνημα» έσκασε στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά σχετικά με τις σχολικές καθαρίστριες. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν ερώτηση στη Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των σχολικών καθαριστριών και… κατάφερε να εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Κι αυτό διότι η κυρία Κεραμέως αποκάλυψε ότι ενώ προεκλογικά η κυβέρνηση -σωστά- τις ενέταξε στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών, παρέλειψε να εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις.

«Ρωτάτε για τις πληρωμές προς τις σχολικές καθαρίστριες. Θέλω να σας θυμίσω το εξής, επειδή ρωτάτε γιατί δεν έχουν πληρωθεί. Θα σας θυμίσω ότι στις 10 Ιουνίου –πού ήμασταν στις 10 Ιουνίου;- ήμασταν σε προεκλογική περίοδο, είχε γίνει η προκήρυξη των εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ, Κυβέρνηση τότε, εντάσσει όλως τυχαίως τότε, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, τις σχολικές καθαρίστριες στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και πολύ καλά έκανε. Όμως, εξασφάλισε τις πιστώσεις για να πληρωθεί ακριβώς αυτή η αλλαγή καθεστώτος; Όχι, είναι η απάντηση», είπε και συνέχισε:

«Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι το έκανε αυτό εν μέσω προεκλογικής περιόδου, δηλαδή για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους και δεν φρόντισε -αν πραγματικά νοιαζόταν για το εργασιακό καθεστώς των σχολικών καθαριστριών- ούτως ώστε να προβλεφθούν οι απαραίτητες πιστώσεις που υπερβαίνουν το 1.000.000 ευρώ για την πληρωμή ακριβώς των εργαζομένων αυτών».

Όμως η κυρία Κεραμέως δεν έμεινε εκεί αλλά αποκάλυψε ότι επι ημερών ΣΥΡΙΖΑ το ΙΝΕΔΙΒΙΜ είχε εισηγηθεί να συμπεριληφθεί στις περσινές κοινές υπουργικές αποφάσεις ένα επιπλέον έτος, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε δεκτό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουν βγει οι αρμόδιες ΚΥΑ, που αφορούν στον καθορισμό του μέγιστου αριθμού των ανθρωποωρών απασχόλησης για το έργο των σχολικών καθαριστριών και ΚΥΑ που αφορά στον τρόπο διαχείρισης χρηματοδοτήσεων με αναδόχους καθαριστές, καθαρίστριες και συνεργεία καθαρισμού.

«Εμείς, λοιπόν, ως Κυβέρνηση καλύψαμε όλα αυτά τα οποία εσείς αφήσατε, δηλαδή και βρήκαμε χρήματα για να καλύψουμε τα βαρέα και ανθυγιεινά τα οποία δεν είχατε προβλέψει -είχατε κάνει μόνο τη μετάπτωση χωρίς να βρείτε τα χρήματα, δηλαδή μόνο ψηφοθηρικά, χωρίς να έχετε εξασφαλίσει τις πιστώσεις- και βγάλαμε τις απαραίτητες κοινές υπουργικές αποφάσεις.Ήδη, σας ενημερώνω, δρομολογούνται οι πληρωμές. Εντός μηνός, λοιπόν, εφόσον και οι δήμοι ανταποκριθούν, όπως ελπίζουμε, θα ολοκληρωθεί η καταβολή των οφειλόμενων στις σχολικές καθαρίστριες, η οποία πληρωμή καθυστέρησε εξαιτίας της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των επιλογών που έκανε», τόνισε η Υπουργός Παιδείας.