Μέρος στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας, που πραγματοποιείται στο Λονδίνο, θα λάβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη.

 Στις 16.30, ώρα Ελλάδας, θα γίνει τελικά η συνάντηση  του Κυριάκου Μητσοτάκη  με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το ραντεβού κλείστηκε μετά από αίτημα της Τουρκίας που έγινε αποδεκτό από την Ελλάδα και θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας.

Μεταξύ άλλων, την Τετάρτη στις 4.30 το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διαμηνύσει στον Ταγίπ Ερντογάν ότι η τουρκική τακτική και οι προκλήσεις μόνο σε αδιέξοδα οδηγούν τις δύο χώρες.

 Μετά το τέλος της συνάντησης θα εξεταστεί το αίτημα της αντιπολίτευσης για σύγκληση του συμβούλιου εξωτερικής πολιτικής, αλλά και για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Σε περίπτωση που όλα πάνε καλά δεν υπάρχει ο λόγος σύγκλησης των οργάνων περάν της ενημέρωσης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στους εκπροσώπους των κομμάτων.

Αν όμως τα πράγματα δεν πάνε τα πράγματα καλά, κάτι που δεν αποκλείεται, ο πρωθυπουργός θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την επομένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες και θα τους ενημερώσει για τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμά του πρωθυπουργού για αύριο  έχει ως εξής:

 -Στις 11.45 ώρα Ελλάδας θα παραστεί στην τελετή για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ.

 -Στις 12.00 ώρα Ελλάδας είναι προγραμματισμένη η έναρξη της συνεδρίασης στη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει παρέμβαση του Πρωθυπουργού.

 -Στις 15.00 ώρα Ελλάδας ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που υλοποιούν τον στόχο της διάθεσης 2% ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες

 -Στις 16.30 ώρα Ελλάδας ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν