Μέσα στις επόμενες δύο μέρες θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τελικά το κοινωνικό μέρισμα για φέτος να είνει μεγαλύτερο. Είπε ότι, οικογένειες που έχουν άτομα με προβλήματα αναπηρίας, μακροχρόνια άνεργοι θα βρίσκονται μεταξύ αυτών που θα το λάβουν, ενώ όσο αφορά στο χρόνο των ανακοινώσεων.

«Όσο περνούν οι μέρες, μπορεί και να ανέβουν τα νούμερα και να είναι παραπάνω το ποσό από αυτό που γράφουν οι εφημερίδες», είπε με νόημα ο κ. Πέτσας.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις της διεθνούς πολιτικής σκηνής στην τουρκική προκλητικότητα, θεώρησε ότι είναι «δεδομένη η διπλωματική απομόνωση της Τουρκίας».

Όσο αφορά στο αίτημα της αντιπολίτευσης για σύγκληση Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ή και Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξήγησε ότι, «αν χρειαστεί, θα γίνει», σημειώνοντας πως «συγκλήσεις συνδέονται με δραματοποίηση» και διαβεβαιώσε πως «αν υπάρξει κάτι καινούριο για να προσθέσουμε σε αυτά που ήδη ξέρουμε», θα γίνει ανάλογη ενημέρωση.

«Θα υπάρξει συνεννόηση με τα πολιτικά κόμματα ενημέρωση, σε όποιο επίπεδο κριθεί απαραίτητο», είπε σχετικά.

Αναφερόμενος στα σενάρια και τις προτάσεις που ακούγονται για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, ο Στέλιος Πέτσας είπε πως «ήταν σαφές από το καλοκαίρι ότι πάμε σε αλλαγή της Συνθήκης του Δουβλίνου» και εξήγησε ότι, «μέχρι να φτάσουμε κάπου, υπάρχουν προτάσεις που μπορεί να τροποποιηθούν».

«Είναι χρονοβόρα διαδικασία, γι’αυτό έχουμε βάλει το δικό μας χρονοδιάγραμμα για το θέμα», είπε, μιλώντας για τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση.