Κλίμα συγκίνησης επικράτησε σήμερα στην αίθουσα του 3μελούς Εφετείου Αθηνών κατά τη σημερινή ορκωμοσία νέων δικηγόρων ενώπιον της έδρας. Μεταξύ αυτών, ο Νώντας Ζαφειρόπουλος.

Μόλις εκφωνήθηκε το όνομα του, ο νεαρός Ζαφειρόπουλος πλησίασε στην έδρα και ο πρόεδρος του είπε: «Εσύ είσαι παιδί μου, ο γιος του Μιχάλη, ο εγγονός του Νώντα; Εύχομαι να τους μοιάσεις…».

Η μητέρα του και η αδελφή του, φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου, στέκονταν βουρκωμένες πιο πίσω ενώ μετά την τελετή, δικηγόροι και πολίτες που βρίσκονταν στον χώρο τους χαιρετούσαν εγκάρδια. Καμιά κουβέντα δεν είναι αρκετή για τον Μιχάλη, τον φίλο, τον συνοδοιπόρο, τον δικηγόρο των «Παραπολιτικών» ο οποίος δολοφονήθηκε άνανδρα μέσα στο γραφείο του, τον Οκτώβριο του 2017, μένοντας έως το τέλος πιστός στις αρχές του και στο Δίκαιο.

«Το θύμα, κρατώντας ψηλά το όνομα της οικογένειάς του, έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αρνούμενος την εκβίαση. Ο Μιχάλης Ζαφειροπουλος κοσμούσε την κοινωνία και τη δικαιοσύνη. Ο θάνατος του ήταν αδόκητος... Έγινε θυσία», είπε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Σπύρος Παππάς κατά την αγόρευση του στη διάρκεια της πολύκροτης δίκης των εκτελεστών του εκλιπόντος.