«Το πρόβλημα δεν είναι η αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, το πρόβλημα για εμένα είναι πολύ πιο μεγάλο, διότι δεν βλέπω τα στελέχη που εμφανίζονται ως ηγετικοί παράγοντες, να παράγουν πολιτική και να προβάλουν θέσεις και απόψεις. Έχουν έναν λόγο στομφώδη, ενώ αναφέρονται στο ένδοξο παρελθόν και στις θυσίες λες και είμαστε “μάρτυρες” και μας ανάγκασαν να συμμετέχουμε στην πολιτική».

Αυτά ανέφερε ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Μαγκριώτης μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» με τον Βαγγέλη Στολάκη και την Ειρήνη Γκέλη, για τις εσωκομματικές διεργασίες στο ΚΙΝ.ΑΛ και τις μετακινήσεις στελεχών προς τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων: «Ακριβώς επειδή το ΚΙΝ.ΑΛ δεν έχει την δική ταυτότητα του και σαφή πολιτικό λόγο, κάποια στελέχη τα οποία έχουν γίνει στελέχη καριέρας επιλέγουν ανάλογα ένα κυβερνητικό κόμμα του σήμερα, είτε ένα κυβερνητικό κόμμα που ήταν του χθες, αλλά θα είναι και του αύριο».

Ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε την πεποίθηση πως δεν είναι πιθανό στην παρούσα συγκυρία ένα “θερμό” επεισόδιο με την Τουρκία, η οποία «με διπλωματικές ενέργειες θέλει να δημιουργήσει κεκτημένο και πάνω σε αυτό να χτίσει και να αξιολογήσει τις νέες πρωτοβουλίες της, που μπορεί να οδηγήσουν και σε θερμά επεισόδια.»

Τέλος, κατηγόρησε για «αυταρχισμό» τη ΝΔ στην εφαρμογή του δόγματος «Νόμος και Τάξη», υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «πατάει στην ανασφάλεια του κόσμου και στις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ που άφηναν τεράστια κενά.»

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του Γιάννη Μαγκριώτη