Νέες βόμβες εξαπέλυσε ο Εισαγγελέας κ. Αγγελής κατά την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που ερευνά την σκευωρία Novartis.

Ο κ. Αγγελής ήταν «καταπέλτης» για την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, την οποία χαρακτήρισε «ανεπαρκή», ενώ αναφερόμενος στη σχέση του με τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, υποστηρίξε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης “ανησυχεί, διότι ξέρει τι έχει κάνει”.

«Οι σχέσεις μας ήταν από φιλικές ως ουδέτερες. Τον έβλεπα στο γραφείο του. Πίναμε καφέ. Τον είχα επισκεφτεί κι ως υπουργό. Είχα και γραφείο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, γιατί ήμουν υπεύθυνος για πληροφοριακά συστήματα. Από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο του 2019. Μετά την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εις βάρος μου παραιτήθηκα για λόγους ευθιξίας», είπε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα, το όνομα των οποίων ενεπλάκη στην υπόθεση της Novartis, φέρεται να είπε:

Ι. Αγγελής: Είπα της Τουλουπάκη «δείξε μου τη δικογραφία». Υπήρχαν δέκα δικογραφίες για κάθε πολιτικό πρόσωπο. Μου είπε η Τουλουπάκη πως υπάρχει βίντεο πως ο κ. Πικραμμένος πήρε δωράκι 100.000 ευρώ. Τη ρωτώ: το έχεις δει; Ναι, μου λέει. Το έστειλες για απομαγνητοφώνηση; Όχι, απαντά. Της ζήτησα να δω το βίντεο. Την επόμενη ημέρα μου λέει συγγνώμη αφορά άλλο πρόσωπο.

Θ. Πλεύρης: Για τον Αντώνη Σαμαρά, τι σας είπε η κ. Τουλουπάκη;

Ι. Αγγελής: Μόνο οι προστατευόμενοι μάρτυρες μίλησαν. Όσα έλεγαν οι προστατευόμενοι. Πως πήρε βαλίτσα μέσα στο Μαξίμου. Και της λέω για εμένα αυτό δεν είναι αρκετό. Αν τα πήρε άλλος; Είναι σοβαρό στοιχείο αυτό; Η Τουλουπάκη μου είπε «για εμένα είναι αρκετό». Τότε της είπα, επειδή τα στοιχεία δεν επαρκούν, θα προσφύγω για κατάχρηση εξουσίας. Αυτή δεν είναι ούτε καν ένδειξη για να ασκήσουμε ποινική δίωξη. Όπως και για άλλο πολιτικό ότι «δεν μπορεί να πήρε κάτω από 200.000 ευρώ», δεν μπορείς να ασκήσεις δίωξη με τέτοιες καταθέσεις. Αυτό το ξέρει κι ο πρόεδρος που μόλις βγήκε από τη Σχολή Δικαστών... Με «υποθέτω» και «αν» κι «εφόσον» δεν ασκείται δίωξη. Πρέπει να υπάρχουν στοιχεία.

Ο κ. Αγγελής αποκάλυψε ότι υπάρχει και έγγραφη αναφορά των αμερικανικών αρχών που ξεκαθαρίζουν ότι “ουδεμία εμπλοκή πολιτικού προσώπου υπάρχει”.

Ι. Μπούγας: Έχει τηρηθεί η αρχή της τυπικότητας για την δικαστική συνδρομή;

Ι. Αγγελής: Όχι, δεν έχει τηρηθεί. Η κυρία Τουλουπάκη είναι ανεπαρκής. Και αυτός είναι ο χειρότερος βαθμός που μπορεί να πάρει ένας δικαστής. Με επιμονή προσωπικά ζήτησα να μου δώσει τα έγγραφα με τις αμερικανικές αρχές. Δεν μου τα έδωσε όλα. Υπάρχει έγγραφο, απ' όσο θυμάμαι, που εγώ διάβασα οτι οι Αμερικανοί απαντούν πως ουδεμία εμπλοκή υπάρχει από πολιτικό πρόσωπο. Εμπλοκή αναφέρουν τα έγγραφα μόνο για γιατρούς. Αυτά τα έγγραφα πρέπει να αναζητηθούν.