Για τις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός κατάφερε να λάβει μήνυμα στήριξης από ολόκληρη την Ε.Ε. αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

«Ζήτησα και έλαβα την πλήρη στήριξη προς την Ελλάδα από όλα τα κράτη μέλη για την όντος εισαγωγικών συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης.
 Από εδώ από τις Βρυξέλλες στέλνω μήνυμα σιγουριάς σε όλους τους Έλληνες ότι έχουμε ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση όχι μόνο γιατί έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας, αλλά έχουμε και ισχυρούς συμμάχους που θα στέκονται πάντα δίπλα στην Ελλάδα σε ότι αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε.

Ενώ ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Ήθελα εδώ από τις Βρυξέλλες να στείλω ένα μήνυμα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης από το Καστελόριζο μέχρι την Κέρκυρα. Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Καταλαβαίνω γιατί υπάρχει εκνευρισμός από την Τουρκία, βρίσκεται αποκλεισμένη απελπιστικά σε διπλωματικό επίπεδο.Είχαμε ξεκάθαρη δήλωση και από τον πρέσβη των ΗΠΑ, από Ρωσία, Αίγυπτο. Δεν παίζουμε με τις λέξεις, είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό που λέμε, υπερασπιζόμαστε την ελληνική κυριαρχία με κάθε τρόπο. Ο πρόεδρος Μακρόν ήταν υποστηρικτικός και θέλω να τον ευχαριστήσω και δημόσια. Το έκανε στο ΝΑΤΟ, το έκανε και σήμερα.».

Δείτε παρακάτω το βίντεο από την επίσκεψη του πρωθυπουργού: