Την πρώτη του συνάντηση ως πρωθυπουργός θα έχει  ο Κυριακός Μητσοτάκης με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ. Η κ. Λαγκάρντ θα παραθέσει ειδικό αποχαιρετιστήριο δείπνο στη Φρανκφούρτη για την αποχώρηση του Μπενουά Κερέ, μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Καλεσμένοι στο δείπνο, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Παρών θα είναι και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, καθώς και όλοι οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ευρωζώνης.

 Στη συνάντηση αναμένεται να κυριαρχήσουν το σχέδιο «Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια, η προοπτική ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, η κυρία Λαγκάρντ φαίνεται να συμφωνεί με το ελληνικό αίτημα και έχει τοποθετηθεί στο παρελθόν ανοιχτά υπέρ χαμηλότερων, πιο ρεαλιστικών στόχων για τα ελληνικά πλεονάσματα,  λέγοντας ότι οι στόχοι πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%, στους οποίους έχει δεσμευτεί η Ελλάδα, πρέπει "να επανεξεταστούν με μεγάλη προσοχή", ενώ ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, είχε αποκαλύψει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεφύγει το ταχύτερο η χώρα από το καθεστώς ενισχυμένης επιτήρησης, που διαρκεί έως τα μέσα του 2022.