Μέτρα-έκπληξη αναμένεται να ανακοινώσει απόψε από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2020.

Λίγο πριν την ψηφοφορία του πρώτου προϋπολογισμού για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%, σημειώνοντας ότι ο ήδη έχει εφαρμοστεί μείωση στον συγκεκριμένο φόρο κατά 22% από το καλοκαίρι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εστιάσει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του στις φοροελαφρύνσεις που τα τελευταία χρόνια βάρυναν την μεσαία τάξη, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Ετοιμάζεται, παράλληλα ο πρωθυπουργός στο ίδιο πλαίσιο να αναγγείλει και μια πρώτη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης καθώς και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

 Με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων, ολοκληρώνεται μέχρι τα μεσάνυχτα σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής, η πενθήμερη συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού 2020, του πρώτου της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, μετά την επικράτηση του κόμματος στις εκλογές της 15ης Ιουλίου 2019.

 Μετά το πέρας της συζήτησης, την οποία θα κλείσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία, η οποία λογίζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.