Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων θα αναλάβει την έρευνα για τις καταγγελίες αστυνομικής αυθαιρεσίας στις χθεσινές εκκενώσεις -από καταληψίες- τριών κτιρίων στο Κουκάκι, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος

Αναφορικά με τις καταγγελίες του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, ότι μια μία γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα απάντησε πως δεν είναι πλαστική σφαίρα ενώ είπε ότι θα εκδοθεί ανακοίνωση.

Χαρακτηριστικά όσα είπε: «Δεν είναι πλαστική σφαίρα, θα βγει σχετική ανακοίνωση σε λίγο. Όλες οι ιατρικές γνωματεύσεις όπου χρειάστηκαν και όπου υπήρχαν μπαίνουν μέσα στη σχετική δικογραφία, θα είναι σε γνώση των εισαγγελικών αρχών. Δεν χρησιμοποιήθηκαν πλαστικές σφαίρες, σε κάθε περίπτωση όμως ερευνάται το περιστατικό, εννοείται πως η καταγγελία έχει καταγραφεί, και ερευνάται από εμάς.»

Σχετικά με την επιχείρηση στην οδό Ματρόζου, είπε:  «Υπήρχε εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να αποδοθεί το συγκεκριμένο κτίριο στους νόμιμους κάτοχους του και βέβαια σε κάθε περίπτωση αλλά και στη συγκεκριμένη, υπήρχε εισαγγελικός λειτουργός μαζί με τις αστυνομικές δυνάμεις. Τα δύο άτομα που έχουν συλληφθεί για συμμετοχή στη συγκεκριμένη κατάληψη υπάρχουν οι καταθέσεις των αστυνομικών οργάνων οι οποίες αναφέρουν ότι τους έχουν αναγνωρίσει και υπάρχουν και άλλα στοιχεία τα οποία αναμένονται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Υπάρχουν και μπογιές πάνω στα συγκεκριμένα άτομα τις οποίες πέταγαν προς τους αστυνομικούς. 

Ο πατέρας των συλληφθέντων έχει συλληφθεί όχι για συμμετοχή στην κατάληψη αλλά για αντίσταση κατά της αρχής. Οι δύο συλληφθέντες που συμμετείχαν στην κατάληψη συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της καταδίωξης τους από την ταράτσα της κατάληψης στην ταράτσα του σπιτιού τους η οποία έχει επαφή και πρόσβαση. Είναι 8 οι συλληφθέντες για τη συμμετοχή στις καταλήψεις και η μια του πατέρα για αντίσταση, είναι κυρίως για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, για διατάραξη οικιακής ειρήνης.»

Τέλος, σε ερώτηση αν θα υπάρξουν και άλλες εκκενώσεις καταλήψεων το προσεχές διάστημα, απάντησε ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν. «Όλα τα κτήρια θα αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους αυτό είναι το σχέδιο» κατέληξε.