Στη Λιβύη μετέβη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με το κυβερνητικό αεροσκάφος Gulf Stream, που απογειώθηκε περίπου στις 10:00 το πρωί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με προορισμό τη Βεγγάζη, όπου έφτασε λίγο πριν τις 11:00. 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ. Ο κ. Δένδιας είχε επικοινωνία επίσης με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα.

Στη συνεχεία ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Κάιρο.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο για τη Λιβύη, που μετατρέπεται σε πεδίο σύγκρουσης δυνάμεων από τρίτες χώρες. 

Η Τουρκία ετοιμάζεται να αποστείλει στρατιωτικές δυνάμεις, για να στηρίξει τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ, με τον οποίο υπέγραψε τη συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στους σχεδιασμούς της Άγκυρας είναι η αποστολή αξιωματικών των ειδικών δυνάμεων της SAT και πεζοναυτών, που θα προστεθούν στην παραστρατιωτική οργάνωση Sadat. Την ίδια ώρα, η Μόσχα στηρίζει τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφτερ, που μάχονται κατά του αλ Σάρατζ.