Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας προσήλθε σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι στο κλειστό γήπεδο στο Ρουφ ο Κώστας Μπακογιάννης όπου παρακάθησε με άπορους και άστεγους συμπολίτες στο καθιερωμένο γεύμα της αγάπης, το πρώτο μετά από χρόνια που δεν ήταν γεύμα της δυσωδίας (σσ κυριολεκτικά).

Πάρα το γεγονός ότι κάμερες και φωτογράφοι βρίσκονταν από νωρίς στον χώρο και ετοιμάζονταν για τις συνήθεις εικόνες με τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους, ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε διακριτικά να μην καταγραφεί κάποιο δικό του στιγμιότυπο μαζί τους.

Μάλιστα προτού μπει στο γυμναστήριο όπου είχαν ετοιμαστεί τα πεντακάθαρα τραπέζια και τα συσκευασμένα φαγητά (σσ περισσότερες από 1.500 μερίδες με ψητό του φούρνου, σπανακόπιτα, σαλάτα και γλυκό), θέλησε να δει όσους περίμεναν στην ουρά. Συνομίλησε μαζί τους, μοιράστηκε τους προβληματισμούς τους, τα παράπονα τους, την καθημερινότητα τους κι ένα σωρό ακόμη.

Στο τέλος αποχώρησαν όλοι ικανοποιημένοι με κεράσματα και δώρα. Κι εκείνος έλεγε στα parapolitika.gr: «Αισιοδοξία χρειαζόμαστε για να ξεφύγουμε από το γκρίζο. Όλα λύνονται…».