Το σχέδιο Ερντογάν για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη κατήγγειλε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επισημαίνοντας πως με τις κινήσεις του ο Τούρκος πρόεδρος «σαφέστατα παίζει με τη φωτιά και προκαλεί τεράστιες αντιδράσεις, όχι μόνο από Ελλάδα αλλά από όλους τους "παίκτες" του διεθνούς συστήματος».

Μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως το μόνο που καταφέρνει με τέτοιες ενέργειες ο Ταγίπ Ερντογάν είναι να απομονωθεί περαιτέρω καθώς ο «νέο-οθωμανικός επεκτατισμός» καταδικάζεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

«Οι ενέργειες αυτές δείχνουν μάλλον απομόνωση», σχολίασε ο κ. Βαρβιτσιώτης για να προσθέσει: «Δεν βλέπω πως είναι επιτυχημένες». Παράλληλα, ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται σε εγρήγορση και δεν εφησυχάζει, επισημαίνοντας ότι στην επικείμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ θα τεθούν όλα τα θέματα επί τάπητος.

«Είμαστε σε εγρήγορση», κατέληξε ο κ. Βαρβιτσιώτης, «κάνουμε τις διπλωματικές κινήσεις που πρέπει για να υπάρξει διεθνοποίηση του ζητήματος, ομόθυμη καταδίκη και για τη διατήρηση της ασφάλειας στην περιοχή. Με αυτές τις αρχές πολιτευόμαστε».