Γεύμα στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ παρέθεσε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο που βρίσκεται λίγα μέτρα κάτω από την πλατεία Συντάγματος, επί της οδού Κολοκοτρώνη.

Η συζήτηση του πρωθυπουργού με τους δημοσιογράφους περιστράφηκε όπως είναι λογικό γύρω από τα θέματα που είναι στην επικαιρότητα με πρώτο από όλα τ όνομα που θα προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ειδικά από τη στιγμή που γύρισε από τις ολιγοήμερες διακοπές του.

"Χρόνος υπάρχει ακόμα..Είμαι πιο κοντά στην απόφαση, χωρίς ωστόσο να έχω αποφασίσει ακόμα" ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι οι πιθανότητες είναι ακριβώς στη μέση για άνδρα ή γυναίκα.



Μιλώντας για τον εκλογικό νόμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: "Δε θα συναντηθώ με πολιτικούς αρχηγούς. Η πρόταση που ετοιμάζω είναι πολύ κοντά σε αυτό που έχω ακούσει από το ΚΙΝΑΛ" προσθέτοντας χαρακτηριστικά "{Δε θεωρω οτι ειναο ευκολες οι 200 ψηφοι. Αν χρειαστει θα ψηφιατεί από 158" δείχνοντας εκλογές το 2023.

Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα εθνικά θέματα και η ένταση με την Τουρκία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρει ότι η γειτονική χώρα «είναι απομονωμένη» προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει πάντα ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μάλιστα ανέφερε ότι εάν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες «θα εξετάσουμε σοβαρά να αγοράσουμε F-35» χαρακτηρίζοντάς τα ως τα ιο σύγχρονα της αγοράς.

Στο θέμα της Λιβύης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα θέλει πολιτική λύση στην οποία θα υπάρχει και η συγκατάθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέτοντας ως «κόκκινη γραμμή» το νέο καθεστώς το οποίο θα προκύψει να ακυρώσει τη συμφωνία με την Τουρκία.