«Έχουν εισέρθει (σ.σ.: στον ΣΥΡΙΖΑ) σε μια περίοδο εσωστρέφειας και φθοράς. Αυτή η προσπάθεια διερεύνησης είναι η απέλπιδα προσπάθεια τους, το τελευταίο εγχείρημα για να διασωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στα μάτια του κόσμου του. Πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν έχουν πείσει ούτε τους εαυτούς τους . Για εμάς είναι ένα τοξικό εγχείρημα.»

Αυτό είπε ο κ.Δημήτρης Μάντζος Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΚΙΝΑΛ στο Radio North 98 και την εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» με τον Βαγγέλη Στολάκη και την Ειρήνη Γκέλη, συζητώντας την… διελκυστίνδα ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά.

Μεταξύ άλλων ο κ.Μάντζος σημείωσε: «Φαίνονται δύο παράλληλες διαδικασίες αλλά στην πραγματικότητα είναι δύο παράλληλοι κόσμοι. Δεν μας αφορά αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ ονομάζει ως διερεύνηση. Προφανώς είναι αυτό στο οποίο ο κ.Τσίπρας και η πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει για την πολιτική τους επιβίωση».

Ερωτηθείς για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την στάση του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Μάντζος δήλωσε: «Απαγορευτική περίπτωση για εμάς - και είναι ξεκάθαρο – είναι ο υποψήφιος Πρόεδρος να προέρχεται από τη Δεξιά και τη Νέα Δημοκρατία», ενώ πρόσθεσε: «Το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας θα πρέπει να προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς για να σημάνει κάτι διαφορετικό, ότι αλλάζουμε και ότι συνεχίζουμε.»

Ειδικά για τον κ. Τσίπρα, με αφορμή την τελευταία συνέντευξή του, σχολίασε: «Ενώ ο κ.Τσίπρας διακρίνεται στην κριτική έχει ένα έλλειμμα στο πεδίο της αυτοκριτικής. Αυτό είναι ένα διαχρονικό ζήτημα και του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, ο κ. Τσίπρας δεν είναι ένας άνθρωπος που είδε φως και μπήκε, αλλά κυβέρνησε τα τελευταία 4 - 5 χρόνια, διαχειρίστηκε τα κοινά και έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για το πισωγύρισμα των οικονομικών και κοινωνικών ζητημάτων της χώρας από το 2015 και μετά.»