Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην ιστορία της χώρας θα είναι η πρόεδρος του ΣτΕ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου μετά από την αιφνιδιαστική και μέσω διαγγέλματος, πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το απόγευμα της Τετάρτης.

Από το πρωί της Τετάρτης είχε γίνει γνωστό ότι ο πρωθυπουργός σκοπεύει να επισπεύσει την διαδικασία για την αποκάλυψη του ονόματος που θα προτείνει η κυβέρνηση, όμως κανείς δεν περίμενε, ότι είχε σκοπό να κάνει τόσο άμεσα την ανακοίνωση και μέσω διαγγέλματος.

Το όνομα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, ήταν αυστηρά προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, και παρ’ ότι το όνομά της ακουγόταν στα σενάρια που κυκλοφορούσαν – σημειώνεται ότι η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, από τις 9 Νοεμβρίου του 2019 είχε σχετικό δημοσίευμα για την υποψηφιότητά της – μέχρι και την τελευταία στιγμή ο Πρωθυπουργός δεν αποκάλυψε παρά μονάχα σε δύο στενούς του συνεργάτες ότι τελικά είχε καταλήξει στην πρόεδρο του ΣτΕ.

 Μάλιστα, το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και της γνωστοποίησε την πρότασή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Το απόγευμα,  ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο τον οποίο ενημέρωσε για την απόφασή του και ευχαρίστησε για την προσφορά του.