Ικανοποιημένη εμφανίζεται η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μετά το αποτέλεσμα της δίκης για την μήνυση που κατέθεσε κατά του δημοσιογράφου και εκδότη, Κώστα Βαξεβάνη. Ο δημοσιογράφος καταδικάστηκε σε πέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή, για την διαδικτυακή ανάρτηση που έκανε με φωτογραφία του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, η οποία συνοδευόταν από τη φράση «όποιος ανοίγει το στοματάκι του θα έχει τη τύχη του Μαυρίκου...το αισθάνομαι».

Ο δικηγόρος του Αντώνη Σαμαρά, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στα parapolitika.gr υπογράμμισε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το πρωτόδικο δικαστήριο έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της πλευράς Σαμαρά, ότι δεν πρόκειται για μια ανάρτηση που περιέχει ή παραπέμπει σε σάτιρα.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι το πρωτόδικο δικαστήριο έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς μας ότι δεν πρόκειται για σάτιρα όπως ισχυρίζονταν η άλλη πλευρά, αλλά για προσπάθεια προσβολής της προσωπικότητας του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά».

 Μάλιστα, όπως υποστηρίχθηκε και στο δικαστήριο από τους δικηγόρους του κ. Σαμαρά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για σάτιρα καθώς η επίμαχη ανάρτηση συνδέει τον πρώην πρωθυπουργό με ένα θανατηφόρο ατύχημα ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η υπόθεση της Novartis και υπήρχαν προστατευόμενοι μάρτυρες.

 Οι μάρτυρες του πρώην Πρωθυπουργού υποστήριξαν πως είναι δεδομένη η ζημία που υπέστη.