Δύο ιστορικές αναφορές περιελάμβανε η ανακοίνωση που διάβασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, στη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο γραφείο της στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο Κώστας Τασούλας, ο οποίος είναι άριστος γνώστης της ελληνικής ιστορίας αναρφέρθηκε  σε δύο εμβληματικές φυσιογνωμίες για την ελληνική ιστορία, τον Μιχάλη Στασινόπουλο, πρώτο Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τη μεταπολίτευση, ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος του ΣτΕ και τον εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου για να τονίσει τη σημασία της ανάληψης του ύπατου πολιτειακού αξιώματος από την πρόεδρο του ΣτΕ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επικαλέστηκε όσα είχε γράψει ο Μιχάλης Στασινόπουλους για το Συμβούλιο της Επικρατείας λέγοντας χαρακτηριστικα: «δημιούργησε μία νέα εποχή εις τον δημόσιον βίον της χώρας». Ενώ χρησιμοποίησε κομμάτι από όσα είχε πει τον Μάιο του 1929 για την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου της Επικρατείας: «Θέσατε υπέρ των υπουργών τον νόμον, διότι ο νόμος πρέπει να είναι ανώτερος και του μικρού υπαλλήλου και του ανωτέρου, ανώτερος πασών των αρχών. Ανώτερος και του υπουργού και του βασιλέως ακόμη, αν πρόκειται το έργο της ανορθώσεως να διεξαχθή μέχρι τέλους επιτυχώς».