Θέσεις στην αρένα της μετεκλογικής (της εκλογής Σακελλαροπούλου)… προεδρολογίας, πήραν στον «αέρα» του Radio North 98 και στην εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Μάρδας, με τον μεν πρώτο να μιλά για «διαρροές που θα υπήρχαν αν ήταν μυστική η ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας», τον δε δεύτερο, να διατυπώνει αιχμηρές απόψεις για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και να εξάρει εκ νέου την καταλληλότητα του απερχόμενου ΠτΔ κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

«Πιστεύω αν ήταν κρυφή η ψηφοφορία θα είχε απώλειες ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ πολύ μεγαλύτερες στον ΣΥΡΙΖΑ και πιο μικρές στη ΝΔ. Το μεγαλύτερο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε τον κ.Παυλόπουλο και ένα μικρό ποσοστό της ΝΔ όχι πλειοψηφικό αλλά αρκετά σημαντικό ήθελε τον κ.Παυλόπουλο.» Τάδε έφη Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.



«Πολύ καλή επιλογή να μην γίνει ο κ Βενιζέλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το PSI δεν ήταν η καλύτερη δυνατή λύση, όπως και διάφοροι νομοί έμπνευσης κ.Bενιζέλου, δεν ήταν οι καλύτεροι δυνατοί οι οποίοι υπήρχαν στην χώρα….Ο κύριος Βενιζέλος δεν πληροί όλες τις προϋποθέσεις διότι έχει φοβερά ελλείμματα αποτελεσματικότητας που δεν τα έχει η νέα πρόεδρος. Δεν είναι ο top πετυχημένος πολιτικός. Ο κύριος Παυλόπουλος σαφώς ήταν και δεν είχε ελλείμματα αποτελεσματικότητας.» Τάδε έφη Δημήτρης Μάρδας.

Κληθείς να σχολιάσει τη ψήφιση της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Επί της ουσίας έχουμε ένα σύμβολο. Μια γυναίκα. Αυτό είναι σημαντικό. Είναι μια αξιολογότατη Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κατά την άποψη μου υπήρχαν ακόμα και άτομα από το δικαστικό σώμα που είχανε κάποια στοιχεία καλύτερα από την κα Σακελαρροπούλου.»

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ.Κωνσταντινόπουλος υπογράμμισε: «Είμαστε περήφανοι που στηρίξαμε την κα Σακελλαροπουλου,. Αν στην πορεία μπορέσει να τα καταφέρει είναι ένα άλλο θέμα το οποίο δεν μπορούμε να το πούμε από τώρα ούτε να δεσμευτούμε.»