Λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την UEFA και τη FIFA παρείχε απόψε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος προανήγγειλε παράλληλα την υπογραφή συνυποσχετικού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τις διεθνείς ομοσπονδίες.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο κ. Γεραπετρίτης ενημέρωσε ότι το συνυποσχετικό θα το συντάξει η ελληνική πλευρά και θα το υπογράψει ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της UEFA, ενώ ανέφερε ακόμα ότι υπάρχει πλάνο και πρόθεση για ανεξαρτητοποίηση της διαιτησίας από την ΕΠΟ.

«Το συνυποσχετικό θα καταλαμβάνει δυο πυλώνες. Πρώτον, της τεχνικής βοήθειας από την ΟΥΕΦΑ. Δεύτερον, η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να νομοθετήσει ό,τι είναι αναγκαίο, ακόμα και κυρώσεις που θα περιλαμβάνουν αποβολή των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Επικρατείας, που τόνισε ότι «η ΕΠΟ θα πρέπει να εισαγάγει στο καταστατικό της τις αλλαγές που προτείνει η ΟΥΕΦΑ».

Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι ένα μεγάλο πρόβλημα είναι οι διοικήσεις των ομάδων και στάθηκε και στον τρόπο διαφορετικότητας στην εκλογή των οργάνων στο ποδόσφαιρο και πως υπάρχει ανάγκη για αυτό.

Τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας ανεξάρτητος φορέας για τους διαιτητές, κάτω από οποίον θα είναι όλοι οι διαιτητές. «Η διαιτησία πρέπει να έχει λειτουργική και οργανική ανεξαρτησία», σημείωσε.