«Το ασφαλιστικό ήρθε για να μείνει» δηλώνει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος σ το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Σύμφωνα με τον υπουργό το νομοσχέδιο «πληροί όλα τα κριτήρια και τους όρους της διεθνούς κοινότητας».

Ειδικότερα σε εκδήλωση για την υγεία και την Ασφάλιση ο κ. Βρούτσης τόνισε πως ο νόμος Κατρούγκαλου αποτελεί παρελθόν, και πρόσθεσε: «Όσο περισσότερο μείνω στη δουλειά, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η σύνταξή μου».

Αναφερόμενος στην βιωσιμότητα του συστήματος συντάξεων σημείωσε ότι είναι  εξασφαλισμένη έως το 2070 και δεν προβλέπεται να αλλάξει.» Δεν περιλαμβάνει καμία μείωση σύνταξης. Δεν θα ξαναγίνει καμία μείωση. Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες μειώσεις. Γι' αυτό το νομοσχέδιο προβλέπει μόνο αυξήσεις από εδώ και πέρα. Εμπιστευτείτε το νέο ασφαλιστικό σύστημα».

 Σχετικά με την ενοποίηση, τόνισε ότι «προχωράμε στην ενοποίηση όλων των συντάξεων στο νέο φορέα του Εθνικού Φορέα Ασφάλισης. Έως το 2022 ο ΕΦΚΑ θα είναι ο πιο προηγμένος δημόσιος οργανισμός, σε συνδυασμό με τη χρήση της νέας τεχνολογίας. Έως τον Ιούλιο του 2020, ευελπιστώ να δούμε τις πρώτες συντάξεις να εκδίδονται ψηφιακά.

Θα προβλέπεται μόνο μία ασφαλιστική εισφορά, ανεξάρτητα από τις πηγές εισοδήματος των πολιτών.

Από την 21η Φεβρουαρίου στον αέρα η πλατφόρμα επιλογής ασφαλιστικού φορέα, ελεύθερα από τον ίδιο τον ασφαλιζόμενο».