Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Προανακριτική της Νovartis.  Αίτημα βίαιης προαγωγής του μάρτυρα "Σαράφη" υπέγραψαν πριν από λίγο οι βουλευτές της ΝΔ και ΚΙΝΑΛ μετά την άρνησή να προσέλθει στη ΓΑΔΑ και να καταθέσει. Διαφώνησαν με την υπογραφή του αιτήματος οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ένταλμα ενεργοποιήθηκε αμέσως και αναζητείται ο μάρτυρας.

Υπενθυμίζεται ότι η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων αναμενόταν να ξεκινήσει σήμερα στην ΓΑΔΑ στις 16:00 το μεσημέρι, όπου και θα μετέβαινε κλιμάκιο της προανακριτικής. Όλα τα κόμματα με μοναδική εξαίρεση το ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν να εξεταστούν οι προστατευμένοι μάρτυρες στην προανακριτική Novartis με αυτοπρόσωπη παρουσία τους και χωρίς κουκούλα.

 Να σημειωθεί ότι η απόφαση για αυτοπρόσωπη και δια ζώσης εξέτασης των δύο προστατευόμενων ελήφθη με την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της προανακριτικής καθώς μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέμειναν στην διατήρηση της κουκούλας. Η απόφαση της πλειοψηφίας στηρίζεται στον σχετικό νόμο που τους επιτρέπει τον συγκεκριμένο τρόπο εξέτασης και σε σχετική επιστολή της υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων της Ασφάλειας Αττικής.