Σκληρή απάντηση απο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, στην ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μέσω Facebook έκανε λόγο για «υποκριτική  ευαισθησία της κυβέρνησης και μέρους των ΜΜΕ» για όσα είπε ο ίδιος δυο ημέρες πριν,  στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.  Ο Στέλιος Πέτσας τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι  «βυθισμένος στα εσωκομματικά του προβλήματα» ενώ συμπληρώνει πως όσα είπε περί ελέγχου της εξουσίας, είχε προσπαθήσει να τα εφαρμόσει όσο ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός. 

Ολόκληρη η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα. 

«Βυθισμένος στα εσωκομματικά του προβλήματα, ο κ. Τσίπρας καταφεύγει όχι μόνο σε ύβρεις αλλά και σε ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί εδώ και μέρες να μην επιτρέψει την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων, όπως ακριβώς εξετάστηκαν και από τον εισαγγελέα, καθώς και ο πανικός του κ. Τσίπρα, επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός παρακρατικού-παραδικαστικού κυκλώματος που εξύφανε μια πρωτοφανή πολιτική σκευωρία.

Με την ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει επίσης ότι όσα είπε περί ελέγχου των «αρμών της εξουσίας», είχε ήδη επιχειρήσει να τα εφαρμόσει όταν ήταν πρωθυπουργός. Οι κουκούλες βγαίνουν και αποκαλύπτεται το δικό του πρόσωπο».