Νέα δεδομένα δημιουργούνται στις εξελίξεις της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση αδικημάτων που έχουν τελεστεί από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο την περίοδο που ήταν αναπληρωτής υπουργός , από την στιγμή που οι προστατευόμενοι μάρτυρες, δεν εμφανίστηκαν μπροστά στα μέλη της Προανακριτικής.

«Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» από προστατευόμενοι μάρτυρες, με την άρνησή τους να παρουσιαστούν στην Προανακριτική Επιτροπή και να υπερασπιστούν τους ισχυρισμούς τους, έγιναν «φυγάδες».

Οι εξελίξεις αυτές ωστόσο εξακολουθούν να φορτίζουν και την  πολιτική ατμόσφαιρα καθώς το ζήτημα παραμένει και πολιτικό, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εξακολουθεί, χωρίς ξεκάθαρο λόγο, να είναι απέναντι σε όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας, αφού είναι το μόνο κόμμα που εμποδίζει την κατάθεση των μαρτύρων.

Φαίνεται όμως ότι η ατμόσφαιρα θα βαραίνει ακόμη περισσότερο όσο φτάνει η ώρα της αλήθειας και η ώρα της αναμέτρησης με την αλήθεια τόσο για τους προστατευόμενους μάρτυρες, όσο και για τους προστάτες τους.

Εάν έχουν βάση οι δύο οι εικασίες ότι, πρώτων  οι προστατευόμενοι μάρτυρες, έχουν ήδη καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή με τα κανονικά τους ονόματα και έχουν δηλώσει, σε αντίθεση με την αρχική τους κατάθεση, ότι δεν γνωρίζουν για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis και δεύτερον, ότι οι μάρτυρες «Σαράφης» και «Κελέση» ήταν στελέχη της Novartis που, κατά τον κ.Πολάκη, «πιάστηκαν με την πλάτη στη γίδα» και άρχισαν να «κελαηδούν».

Εάν λοιπόν οι προστατευόμενοι μάρτυρες αποδειχθεί ότι δεν είχαν το δικαίωμα να είναι προστατευόμενοι, τότε αυτόματα αυτό είναι μια πλήρης απόδειξη σκευωρίας, αφού θα έχει ήδη αποκαλυφθεί ο πυλώνας πάνω στον οποίο στήθηκε η σκευωρία της Novartis.

Το να έρθουν αντιμέτωποι όλοι με μια τέτοια αλήθεια οι διαδικασίες που θα ακολουθούν όχι μόνο θα είναι πρωτόγνωρες για την χώρα, αλλά θα οδηγήσουν σε εξελίξεις, που θα αγγίξουν τόσο την δικαιοσύνη, όσο και την πολιτική. Οι μάρτυρες άλλωστε δεν πήγαν από μόνοι τους στην δικαιοσύνη. Κάποιος τους κάλεσε και κάποιος έλαβε την εντολή να τους καλέσει και κάποιος, έδωσε αυτή την εντολή.