Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το Σάββατο, εναντίον της έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ, θα συμμετάσχει ο γενικός γραμματέας του «ΜέΡΑ25», Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος μάλιστα, την Κυριακή θα έχει συνάντηση με τον ίδιο τον ιδρυτή των WikiLeaks.

Σύμφωνα με ενημέρωση του κόμματος, στην πορεία που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο, θα συμμετάσχουν πολύ μεγάλες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου όπως οι Roger Waters των Pink Floyd, o Brian Eno, η Christine Hynde των Pretenders, η ράπερ ΜΙΑ, ο Lowkey, ενώ θα είναι και ο πατέρας του Τζούλιαν Ασάνζ, John Shipton, όπως επίσης και η αρχισυντάκτρια των Wikileakes, Kristin Hrafnsson.



Κεντρικό σύνθημα θα είναι «Η ελευθερία του Τύπου απειλείται – η ελευθερία του Τύπου είναι η δική μου ελευθερία – Να μην εκδοθεί ο Ασάνζ».

Την επομένη ημέρα, ο κ. Βαρουφάκης θα επισκεφθεί τη φυλακή, όπου θα συναντηθεί με τον Τζούλιαν Ασάνζ για να του μεταφέρει «τη συμπαράσταση όλων των δημοκρατικών πολιτών που ανησυχούν σοβαρά για την πορεία της δημοκρατίας στον πλανήτη μας».



Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, στις 12.00 το μεσημέρι, το «ΜέΡΑ25» θα πραγματοποιήσει εκδήλωση μπροστά από το κτίριο της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, σε μία κίνηση συμπαράστασης στον Αυστραλό δημοσιογράφο.