«Aνοίγει επιτέλους ο δρόμος και τελειώνουν οι δικαιολογίες για την εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων, που από την πρώτη στιγμή επιδιώκαμε», τόνισε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σε εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Ο κ. Πλεύρης ωστόσο αναφέρθηκε και στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας με νόημα ότι κάποιοι άλλοι δεν ήθελαν την εξέταση. «Οι δικαιολογίες τους τελείωσαν», υπογράμμισε επίσης ενώ σε ερώτηση για τον τρόπο εξέτασης απάντησε ότι στόχος της επιτροπής ήταν να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

 «Μετά την απάντηση του Αρείου Πάγου, που επιβεβαιώνει την αποκλειστική αρμοδιότητα της Επιτροπής και το σύννομο των ενεργειών, ανοίγει επιτέλους ο δρόμος και τελειώνουν οι δικαιολογίες για την εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων, που από την πρώτη στιγμή επιδιώκαμε».

Και συμπληρώνει: «Ανοίγει ο δρόμος για την εξέταση. Εμείς θέλαμε την εξέταση. Κάποιοι άλλοι επιδίωκαν τη μη εξέταση. Οι δικαιολογίες τους τέλειωσαν. Ο στόχος της Επιτροπής είναι η εξέταση. Εμείς πήγαμε στον Άρειο Πάγο, εμείς ζητήσαμε τη συνδρομή του και για να λάβουμε τα έγγραφα που δεν λαμβάνουμε από την κ. Τουλουπάκη και για να λυθεί το θέμα της εξέτασης των προστατευομένων μαρτύρων. Αυτό επιδιώκαμε. Ο δρόμος άνοιξε».