«Είναι η πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία που μία παράταξη ενορχηστρώνει τέτοια σκευωρία για να ενοχοποιήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους» δήλωσε από τη. Κατερίνη για την υπόθεση Novartis ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση κοπής πίτας της ΝΟΔΕ Πιερίας, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη νίκη που κατήγαγε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 αποκατέστησε «μία τραυματισμένη σχέση των πολιτών με την πολιτική η οποία τραυματίστηκε από τα ψεύδη της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» όπως είπε χαρακτηριστικά.

 Αναφερόμενος στο προεκλογικό πρόγραμμα της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα, σημείωσε ότι αυτό τηρείται με ακρίβεια και ανέφερε ως παράδειγμα το νομοθετικό πλαίσιο για τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις το οποίο συντάχθηκε μέσα σε μόλις 3 μήνες και λειτουργεί βάζοντας τέλος στην αδράνεια πολλών ετών. «Μας πήρε 3 μήνες να φτιάξουμε τον νόμο και οι διεπαγγελματικές πλέον ανθίζουν» τόνισε ο κ. Βορίδης. Ο υπουργός προανήγγειλε μάλιστα τη σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για το ροδάκινο μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

Σε ό,τι αφορά τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι το νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις μέρες στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή βάζει τέλος στην κρατικιστική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ «από την οποία πρέπει να απαλλαγούμε» όπως είπε και επεσήμανε ότι «χτίζουμε με τους αγρότες μας μια σχέση εμπιστοσύνης».

Ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον διάλογο που είχε στη Λάρισα με μικρή μερίδα αγροτών που πρόσκεινται στο ΚΚΕ: «Μου ζητάνε να βάλω κατώτατες τιμές και να καταστρέψω τους αγρότες μας. Λένε ότι πρέπει να καταργήσω την Κοινή Αγροτική Πολιτική, δηλαδή το 54% του αγροτικού εισοδήματος της πατρίδας μας. Δεν πρόκειται να το κάνω» δήλωσε σχετικά και απέδωσε την έλλειψη αγροτικών μπλόκων φέτος στο γεγονός ότι «οι παραγωγοί προτίμησαν να παραμείνουν στο χωράφι τους και να βελτιώσουν τους όρους παραγωγής και όχι να βγάλουν τα μάτια τους ακούγοντας εκείνους τους λίγους», αποσπώντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Ο κ. Βορίδης επανέλαβε ότι η παρούσα κυβέρνηση αποκατέστησε τον νόμο και την τάξη στα Πανεπιστήμια καταργώντας το άσυλο, ενώ, κάνοντας αναφορά στις επιχειρήσεις εκκένωσης κατηλειμμένων κτηρίων στα Εξάρχεια, ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας «για την αυταπάρνησή τους και τον αγώνα που δίνουν κάθε μέρα με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας».

Σχετικά με το μεταναστευτικό, ο υπουργός υπογράμμισε ότι επί 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν είχε γίνει ούτε μία επαναπροώθηση επισημαίνοντας ότι «με το νόμο που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία επιτυγχάνεται η δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης και η μαζική επαναπροώθηση μεταναστών από εκεί που ήρθαν».

Ο ίδιος παραδέχτηκε πάντως ότι η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει στο ζήτημα αυτό και αντιλαμβάνεται πλήρως τον φόρτο και την πίεση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά, σημειώνοντας ωστόσο πως η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για το μεταναστευτικό προβλέπει ότι όποιος μετανάστης προωθηθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν μπορεί να επαναπροωθηθεί πίσω στην Τουρκία. «Είναι προς τιμήν της κυβέρνησης να αναγνωρίζει τις αστοχίες της και να τις διορθώνει» πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

Μιλώντας για την οικονομία και θέλοντας να δείξει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε αυτόν τον τομέα, ο κ. Βορίδης εκμυστηρεύτηκε στο ακροατήριο τα όσα του είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής της συμφωνίας με την οποία εξασφαλίζεται χρηματοδότηση ύψους 560 εκατομμυρίων ευρώ στον αγροτικό τομέα: «Αν κάποιος μου έλεγε πριν λίγα χρόνια ότι η Ελλάδα θα φτάσει να δανείζεται με αρνητικό επιτόκιο θα του έλεγα ότι είστε τρελοί» ήταν τα λόγια του Βέρνερ Χόιερ.

 «Αποκλιμάκωση του δανεισμού σημαίνει και μικρότερο κόστος δανεισμού για τους παραγωγούς μας» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι έχουν να γίνουν πολλά ακόμα για να κερδίσει η χώρα το χαμένο έδαφος, σημειώνοντας ωστόσο ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας προχωράει και δείχνει να λειτουργεί. «Πριν 3 χρόνια συζητούσαμε πώς θα τσακιστεί η μεσαία τάξη από τη φορολογία και τώρα συζητάμε για τις φοροαπαλλαγές που φέρνουμε» σχολίασε.

 Τέλος, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι με τη νίκη της στις εκλογές του 2019 η Νέα Δημοκρατία έθεσε τα θεμέλια μίας κορυφαίας αλλαγής για τις επόμενες γενιές , επιτυγχάνοντας μία τεράστια ρωγμή στην ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς.

 «Εμείς που ήμασταν πάντοτε στη σωστή πλευρά της ιστορίας πετύχαμε μία ισχυρή νίκη» σημείωσε ο υπουργός και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να στηρίξουν ενωμένοι το έργο του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.