«Δεν υπάρχει ανησυχία με την έννοια ότι έχει συμβεί κάτι στη χώρα μας. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και στην Ελλάδα πρέπει να λαμβάνουμε όλα τα δυνατά μέτρα για να μην υπάρξουν κρούσματα ή να υπάρξουν τα λιγότερα δυνατά», δήλωσε όσον αφορά στην επιδημία του κορονοϊού μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με το δημοσιογράφο και βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.

Αναφερόμενος στη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου για τον κορονοϊό, ο κ. Γαϊτάνης ξεκαθάρισε ότι «η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για να εκτιμηθεί η κατάσταση λόγω και των κρουσμάτων στην Ιταλία».

«Είναι ένα θέμα που περισσότερο πρέπει να μιλάνε οι επιστήμονες και λιγότερο οι πολιτικοί γιατί οι επιστήμονες είναι που μπορούν να ορίσουν τι θα γίνει», υπογράμμισε ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή ο κ. Γαϊτάνης επισήμανε ότι «δεν χρειάζεται πανικός».

Παράλληλα διευκρίνισε ότι «από την εποχική γρίπη τα πράγματα είναι σαφώς δυσκολότερα και θα πρέπει, για παράδειγμα, να εμβολιαζόμαστε όλοι και ειδικά αυτοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Η σημερινή σύσκεψη ήταν μια σύσκεψη για να εκτιμηθεί η κατάσταση».

«Το θέμα του κορονοϊού κάθε μέρα εκτιμάται, αν αλλάξουν κάποια δεδομένα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, ενδεχομένως από το υπουργείο Υγείας. Δεν είναι θέμα πανικού», κατέληξε.