Την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο κοροναϊός στην ελληνική οικονομία ανέλυσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης στην εκπομπή «Κοινωνίας Ώρα MEGA».

Ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε στις πιέσεις που δέχθηκε το ελληνικό χρηματιστήριο από την εξάπλωση του ιού στην Ιταλία, στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και στις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο κοροναϊός σε αυτήν

«Είναι πολύ μικρή η επιπλέον δαπάνη για τον ιό αυτή τη στιγμή. Αλλά σε αυτό το φαινόμενο μπορεί να πας σε δύο δρόμους. Είτε να ελεγχθεί διεθνώς είτε να μην ελεγχθεί. Δεν υπάρχει μείζον αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής με όσα γνωρίζουμε και όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα» σημείωσε.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο είναι οχυρωμένη η ελληνική οικονομία έναντι των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε πως "δεν είναι θέμα πόσο οχυρωμένη είναι, αλλά ότι εμείς βρισκόμαστε σε μία φάση δυναμικής ανάκαμψης και πάντα μια ανάκαμψη είναι πιο ευάλωτη από τη στασιμότητα".

Ακόμα, ο υφυπουργός επισήμανε ότι «κάθε φορά η κυβέρνηση θα λαμβάνει τα μέτρα που είναι αναγκαία. Προετοιμαζόμαστε. Αν υπάρχει βαριά εξέλιξη, αλλάζουν και οι κανόνες με τους οποίους κινούμαστε».