Δεν υπάρχει λόγος πανικού για τον κοροναϊό, πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης στα Παραπολιτικα 90,1 και στην εκπομπή «Να ’χαμε να λέγαμε» με το δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Πιο αναλυτικά ο κ. Κοντοζαμάνης για τον κοροναϊό, τόνισε πως «Είναι μια ήπιας μορφής νόσος και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται στο 85% και πλέον των περιπτώσεων. Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, έχουμε προετοιμαστεί για την εμφάνιση των κρουσμάτων και είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση. Πρέπει να καθησυχάζουμε τον κόσμο αλλά σε καμία περίπτωση εμείς ως πολιτεία δεν εφησυχάζουμε».

Αναφορικά με την πορεία της υγείας της 38χρονης που προσβλήθηκε από τον κοροναϊό στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Υγείας δήλωσε ότι «Εξελίσσεται ομαλά η υγείας της κοπέλας που έχει νοσήσει. Θα έχετε ακούσει τους ειδικούς λοιμωξιολόγους να λένε ότι θα μπορούσε και αυτό το περιστατικό να αντιμετωπιστεί στο σπίτι, βέβαια ήταν το πρώτο κρούσμα και οφείλαμε να δώσουμε τη δέουσα προσοχή.

Ενώ ο κ. Κοντοζαμάνης υπογράμμισε ότι έχει γίνει ιχνηλάτηση των επαφών της 38χρονης από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας και έχουνε ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαχειριστεί τυχόν εξάπλωση του κοροναϊού. Καταρχήν εκδόθηκε μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία αναφέρει συγκεκριμένα μέτρα εφόσον η νόσος αυτή εξελιχθεί άρα είμαστε προετοιμασμένοι και για το χειρότερο σενάριο αλλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και εφόσον έχουμε κρούσματα θα τα αντιμετωπίσουμε επαρκώς και αποτελεσματικά» τόνισε ο υφυπουργός.

Τέλος, σχετικά με την επάρκεια υγειονομικού υλικού ο κ. Κοντοζαμάνης σχολίασε ότι «Οι υγειονομικές μονάδες έχουν επάρκεια σε υλικό και μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα εφοδιάσουμε και με επιπλέον υλικά ατομική προστασίας τις υγειονομικές μας μονάδες και θα γίνουν εισαγωγές στη χώρα έτσι ώστε να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες. Λογικό είναι να υπάρχει αυξημένη ζήτηση αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».

«Η καλύτερη ασπίδα προστασίας είναι να τηρούμε τα μέτρα προφύλαξης» δήλωσε ο υφυπουργός.