Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες εβδομάδες για το υπουργείο Τουρισμού καθώς θα πρέπει, σε σύμπραξη με τους φορείς Υγείας αλλά και τον ξενοδοχειακό κλάδο, να καταφέρει ένα δύσκολο συντονισμό, στον καλύτερο δυνατό βαθμό που μπορεί, για το καλό του ελληνικού Τουρισμού.

Αυτή τη στιγμή, εκείνο που απασχολεί την τουριστική αγορά είναι να μην εμφανιστούν άλλα κρούσματα του COVID-19 στην Ελλάδα. Οι ελπίδες παραμένουν ισχυρές καθώς η χώρα μας δεν κατατάσσεται στον 4ο βαθμό, δηλαδή στην πανδημία, για αυτό και αξιολογείται ως ο λιγότερο επικίνδυνος προορισμός σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα.

Επίσης, το γεγονός ότι εντοπίστηκαν κρούσματα του κορονοϊού πρώτα σε άλλες χώρες της Ευρώπης έδωσε, ίσως, τον χρόνο στην Ελλάδα, να προετοιμαστεί καλύτερα.
Αισιοδοξία φαίνεται να δίνει στους αρμόδιους και το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει φτάσει - για την ώρα - στο σημείο να έχει αρνητικά αποτελέσματα στην τουριστική αγορά, καθώς υπάρχει μόνο καταγραφή μείωσης στις προκρατήσεις (δηλαδή για το καλοκαίρι του 2020).

ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ BRAND
Από την άλλη, δυσαρέσκεια επικρατεί στα γραφεία της Βασιλίσσης Αμαλίας έπειτα από τα πρώτα αρνητικά δημοσιεύματα συνοδευόμενα από οδηγίες προφύλαξης που ξεκίνησαν στο διεθνή Τύπο, με τους τίτλους να σπέρνουν την κινδυνολογία για το αν είναι ασφαλές το να ταξιδέψει κανείς στην Ελλάδα («Is it safe to travel to Greece?», 26/02/2020 εφ/δα The Sun).

Ασφαλώς, αν πάψει η έλευση Γερμανών τουριστών που αποτελούν και τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, τότε, θα αρχίσει να γίνεται λόγος για σοβαρή απειλή στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας. 

5017076

Αυτός ίσως είναι και ένας λόγος που, έστω προληπτικά, το υπουργείο Τουρισμού μαζί με τον ΕΟΤ επανεξετάζει στα σχέδιά του τις προβολές του Τουρισμού. Για να διαφυλαχθεί η φήμη του brand της Ελλάδας, ως μία από τις πιο ελκυστικές χώρες για να ταξιδέψει κανείς, όχι μόνο της Μεσογείου αλλά και του κόσμου.

navaggio_Zakynthos_540_360

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
To υπουργείο Τουρισμού, προσέχει πάρα πολύ στο να μη δώσει μια εσφαλμένη εικόνα για το πώς έχουν τα πράγματα μέχρι τώρα. Την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα είναι συνάντηση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, με ομολόγους του στο Βερολίνο, αναμένεται να υπάρξει μια πιο σαφής εικόνα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του parapolitika.gr ο υπουργός έχει σχέδιο. Και έχει δεσμευθεί να παρακολουθεί από το πρωί ως το βράδυ, καθημερινά, τις εξελίξεις για τον ελληνικό Τουρισμό, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αλλά και την Κρουαζιέρα.

ΛΗΤΩ ΜΗΣΙΑΚΟΥΛΗ
litomissiakouli@yahoo.com