Για τα επεισόδια που διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στη Λέσβο και στη Χίο μεταξύ των ΜΑΤ και των κατοίκων των νησιών όσον αφορά το μεταναστευτικό και τις δομές φιλοξενίας, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με το δημοσιογράφο και βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς τομέα Λέσβου, Παναγιώτης Κουφέλος.

Αναφορικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το μεταναστευτικό, ο κ. Κουφέλος σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε ότι ξεκινάμε πάλι τις συζητήσεις, θα γίνει η αποσυμφόρηση των νησιών μας».

Σχετικά με τα επεισόδια, δήλωσε πως «βλέπαμε την κατάσταση ότι φτάνει στο κόκκινο και ότι θα θρηνούσαμε θύματα και τους το λέγαμε». «Ο Λέσβιος και ο Χιώτης είναι περήφανοι άνθρωποι, είναι οι πυρήνες, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Εγώ είμαι έφεδρος λοχαγός του Πυροβολικού και έχω εκπαιδευτεί για να φυλάξω το νησί, εγώ ξέρω πώς να το φυλάξω το νησί. Δυστυχώς ο απέναντι βλέπει αυτά τα πράγματα που γίνονται μεταξύ Ελλήνων και τρίβει τα χέρια του και τώρα ξαμολάει όλες αυτές τις ορδές οι οποίες θα έρθουν εδώ, επίτηδες για να μας διαλύσει εντελώς», διευκρίνισε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς τομέα Λέσβου.

«Είμαι γιος Έλληνα αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας αυτό που είδα από τους Έλληνες αστυνομικούς πραγματικά λυπήθηκα», δήλωσε ο κ. Κούφελος προσθέτοντας ότι «χωρίς οι κάτοικοι να τους βρίζουν και να τους μιλούν, οι αστυνομικοί αφηνιάσαν και λέγανε τους Έλληνες τουρκόσπορους και όλες τις άλλες βωμολοχίες».

«Ο κ.Γεραπετρίτης πολύ σωστά κάνει και εφαρμόζει την κυβερνητική γραμμή, αυτό που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, όμως πρέπει να αντιλαμβάνεται και την κοινωνία», σημείωσε ο κ.στη συνέχεια ο κ. Κουφέλος.

Εν κατακλείδι , ανέφερε ότι «υπάρχει συσσωρευμένη αγανάκτηση και οι κάτοικοι των νησιών δεν εμπιστεύονται το κράτος γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έδειξε σύνεση».

«Πρέπει να υπάρχει ένα στρατηγικό σχέδιο. Περιμέναμε από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να έρθει εδώ και πει ‘’όσοι δικαιούνται άσυλο θα παραμείνουν, οι υπόλοιποι θα γυρίσουν σπίτια τους’’», κατέληξε ο ίδιος.