Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μεταβαίνει αυτή την ώρα στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου λίγο αργότερα θα κάνει δηλώσεις.

Σημειώνεται ότι από χθες Σάββατο έγιναν συνολικά επτά τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα. Δύο ακόμη επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοίνωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό

Το πρώτο αφορούσε Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Το δεύτερο αφορούσε Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Το πέμπτο κρούσμα του νέου κοροναϊού SARS – COV 2 επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά το βράδυ του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου. Η ασθενής, φίλη της 38χρονης, η οποία αποτελεί το πρώτο κρούσμα της νόσου COVID – 19 στη χώρα μας, νοσηλεύεται επίσης σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “ΑΧΕΠΑ”.