Σειρά ερωτημάτων προκαλεί η στάση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή όσα συμβαίνουν στη μεθόριο του Έβρου με τη μετακίνηση μεταναστών από τις τουρκικές δυνάμεις στα σύνορα και την προσπάθεια των ελληνικών δυνάμεων να μην τους επιτρέψουν να περάσουν παράνομα στη χώρα μας.

Η Κουμουνδούρου βρίσκεται σε vertigo αποφεύγοντας να εκφράσει τη στήριξή της στις ελληνικές δυνάμεις, αναπαράγοντας μάλιστα ιδεοληπτικές απόψεις.

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «δικαιολογεί» επί τις ουσίας τις κινήσεις Ερντογάν αναφέροντας με νόημα «Η επιλογή Ερντογάν να ανοίξει τη στρόφιγγα του προσφυγικού δεν είναι τυχαία. Ήρθε την ώρα που οι πρωτοφανείς και ανεύθυνοι χειρισμοί της κυβέρνησης στα νησιά πρώτης υποδοχής οδήγησαν σε διχασμό και εμφυλιοπολεμικές συγκρούσεις, με τις εικόνες ντροπής να κάνουν το γύρο του κόσμου».

Μία ημέρα αργότερα, το φιλοσυριζαϊκό ΜΜΕ, left.gr φιλοξενεί ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Εγκλωβισμένοι στον Έβρο οι πρόσφυγες, με ξενοφοβικό δηλητήριο και καταστολή απαντάει η κυβέρνηση» επιχειρηματολογώντας εναντίον των ελληνικών κινήσεων, παίρνοντας εμμέσως θέση υπέρ της εισόδου των χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα.