«Το καμπ που στήνεται στην Ανδριανούπολη δεν θα έχει μόνο μετανάστες, αλλά και τζιχαντιστές. Μιλάμε πλέον για υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας», τόνισε ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Φίλης, στον Νίκο Ευαγγελάτο και στην εκπομπή Live News.

Ακόμα πιο σύνθετα αναμένεται να γίνουν τα πράγματα στα σύνορά μας, μετά τις εξελίξεις στον πόλεμο της Συρίας.

Όπως δήλωσε συγκεκριμένα ο Γιώργος Φίλης, «οι Σύριοι και οι Ρώσοι νικάνε τους Τζιχαντιστές στο Ιντλίμπ και για τον Ταγίπ Εργοντάν γεννάται το εξής ερώτημα: Τι θα κάνει με 25 -30.000 Τζιχαντιστές οι οποίοι θα πρέπει να φύγουν από την περιοχή;»

«Στην περιοχή μαίνεται πόλεμος Τουρκίας – Συρίας, με τους Ρώσους να χτυπούν ελεγχόμενα Τζιχαντιστές οι οποίοι βρίσκονται ανάμεσα στους Τούρκους», εξηγεί ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κι αυτό που έχει μεγάλη σημασία να τονιστεί, είναι πως ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει πρόβλημα με 35.000 περίπου τζιχαντιστές που θα τον θεωρήσουν προδότη επειδή δεν τους βοήθησε και κάπου θα πρέπει να τους διοχετεύσει.

«Μιλάμε πλέον για υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα εθνικής ασφάλειας» υπογράμμισε.

«Το καμπ που στήνεται στην Ανδριανούπολη, δεν θα έχει μόνο μετανάστες, αλλά και τζιχαντιστές», τόνισε συγκεκριμένα.

«Μιλάμε πλέον για υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα εθνικής ασφάλειας. Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τους Τζιχαντιστές ως προμετωπίδα του.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει όραμα για την πατρίδα του το οποίο προσπαθεί να το υλοποιήσει, έχοντας την στήριξη του 50% του λαού του.

Πολεμά αυτήν την στιγμή ταυτόχρονα στη Συρία, σχεδόν στη Β. Συρία και στη Λιβύη. Έχει στρατό κατοχής στην Κύπρο και κάνει παραβιάσεις στο Αιγαίο. Ζει τον νεοθωμανικό του μύθο», συμπλήρωσε

.