Μεγάλη απήχηση στην Ελληνική κοινωνία βρίσκει η στάση της Κυβέρνησης και η αποφασιστικότητα με την οποία ο κρατικός μηχανισμός αντιδρά στο οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της κατάστασης στη Μεσόγειο που ενορχηστρώθηκε από τον Ερντογάν, στέλνοντας χιλιάδες μετανάστες στα Ελληνοτουρκικά αλλά και Ευρωπαϊκά σύνορα.

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής «Δημοκρατίας» απειλεί και εκβιάζει απροκάλυπτα την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να διστάσει να «εργαλειοποιήσει» μετανάστες και πρόσφυγες. Η προπαγάνδα και τα μαθήματα δημοκρατίας περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ασκεί η Τουρκική Κυβέρνηση μόνο οργή και θλίψη προκαλούν.

Τις τελευταίες μέρες Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων με εξαίρεση κάποιων μειοψηφιών, εκφράζουν την απόλυτη στήριξη προς τη κυβερνητικά μέτρα όσον αφορά την σκληρότερη φύλαξη των συνόρων μας και την ανάδειξη του προβλήματος σε διεθνές επίπεδο, αντιδρώντας έτσι στις Τουρκικές προκλήσεις.

Άλλωστε τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης, γεγονός που απέδειξε και η επίσκεψη των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την παροχή πλήρους στήριξης προς την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα μέτρα που αυτή έλαβε, για την ενίσχυση των ανατολικών μας συνόρων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι Εβρίτες, από τις Καστανιές μέχρι την Αλεξανδρούπολη, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μαζί με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την Ελληνική Αστυνομία, υπερασπίζονται την εδαφική μας ακεραιότητα με ψυχραιμία και εθνική ομοψυχία.

Πρέπει να υπάρχει ενότητα και συνεννόηση, όχι μόνο από την πλευρά της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης .Είναι χρέος ΟΛΩΝ μας να σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας μας και μόνο με Εθνική ενότητα θα το πετύχουμε.

Με σεβασμό και εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, όλοι μαζί να σταθούμε δίπλα στην Ελληνική Κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα να μην προσπαθήσει κανείς να μπει παράνομα στην Χώρα μας.
Η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν εκβιάζονται.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ λοιπόν!

*O Γιάννης Φυτόπουλος είναι Διευθυντής Πολιτικού Συμβουλίου ΟΝΝΕΔ