Στο στρατόπεδο Βασιλειάδη, στις Σέρρες, θα μεταφερθούν προσωρινά οι μετανάστες που εισήλθαν παράτυπα στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου, από την ημερομηνία εφαρμογής αναστολής του δικαιώματος ασύλου, σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ανέφερε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι το κλειστό κέντρο στις Σέρρες θα αφορά «αποκλειστικά αυτούς που έχουν μπει παράνομα στη χώρα από την 1η Μαρτίου» και θα λειτουργήσει προσωρινά, καθώς «στόχος μας είναι να επιστρέψουν στις χώρες τους, να απελαθούν όλοι όσοι έχουν μπει τις τελευταίες ημέρες».

Σημείωσε ακόμα ότι νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει ότι όσοι έχουν πάρει ήδη άσυλο δεν θα έχουν δικαίωμα παραμονής στις ανοιχτές δομές, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των δομών, των ξενοδοχείων και των διαμερισμάτων.

Ερωτηθείς για τους μετανάστες που ήδη φιλοξενούνται στις δομές, ανέφερε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στη μεταφορά από τα νησιά στην ενδοχώρα όσων μπήκαν στη χώρα πριν από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Σχετικά με τα κλειστά κέντρα στα νησιά ο υπουργός ανέφερε ότι «περιμένουμε τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών» και ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί.