Για τις πρακτικές της Τουρκίας και του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν πετύχαινε το σχέδιο της Άγκυρας και χιλιάδες άτομα κατάφερναν να μπουν στην Ελλάδα, θα οδηγούσε σε οδηγούσε σε περαιτέρω αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος.

«Δεν είναι πόλεμος» τονίζει ο καθηγητής, «είναι αποσταθεροποίηση».

Ο αιφνιδιασμός της εισόδου δεκάδων χιλιάδων προσφύγων που θα αποσταθεροποιούσε το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα απέτυχε πλήρως, όπως αναφέρει.

«Απέτυχε διότι επιχείρησαν να χτυπήσουν στον Έβρο, το οποί είναι το μοναδικό σημείο που λόγω της αντιπαραθέσεως με την Τουρκία φυλάσσεται καλά», σημείωσε σχολιάζοντας πως η επιχείρηση ήταν κακοστημένη.

Ο ίδιος καταδίκασε τα φαινόμενα βίας που εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες στη Λέσβο, χαρακτηρίζοντας τα απαράδεκτα αν και μεμονωμένα, τονίζοντας πως πρέπει να λάβουν τέλος.

Είναι ξεκάθαρο ότι η άλλη πλευρά αναζητεί νεκρό, ανέφερε ο καθηγητής Συρίγος, κάνοντας μάλιστα λόγο και για τουρκική προβοκάτσια.

Το καθεστώς Ερντογάν, όπως αναφέρει, χρησιμοποίησε αμάχους με τους οποίους κατεύθυνε εναντίον άλλου κράτους με σκοπό την αποσταθεροποίησή του.