Την διαχειριστική ικανότητα της κυβέρνησης σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα που έχει να διαχειριστεί (μεταναστευτικό, κοροναϊός) επιβεβαιώνει και νέα δημοσκόπηση. Η δημοσκόπηση της  ALCO που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN, κατέγραψε για άλλη μια φορά νέο άνοιγμα της ψαλίδας για της Νέα Δημοκρατία, η οποία προηγείται με 13,3 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση τρεις στους τέσσερις πολίτες συμφωνούν με τα μέτρα της κυβέρνησης για Έβρο και Αιγαίο.

Ειδικότερα, η έρευνα κατέγραψε διαφορά 13,3 μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα για τον «πιο αποτελεσματικό πρωθυπουργό» εξακολουθεί να προηγείται συγκεντρώνοντας ποσοστό 46%, έναντι 22% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης, τρεις στους τέσσερις πολίτες συμφωνούν - από λίγο έως πολύ – με τα μέτρα της κυβέρνησης για το σφράγισμα των συνόρων στον Έβρο και το Αιγαίο.

de1

Την ίδια ώρα, οι πολίτες μοιάζουν ιδιαίτερα αρνητικοί στο ενδεχόμενο να κατασκευαστεί κλειστό κέντρο μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή τους. Το 60% δηλώνει πως δεν θέλει, ενώ 32% απαντούν θετικά.

 

de2

 

Οι απαντήσεις στη δημοσκόπηση του OPEN για τον κορωνοϊό

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 79% των ερωτηθέντων δηλώνει επαρκώς ενημερωμένος αναφορικά με την επιδημία του κορωνοϊού. Οι απαντήσεις αυτές έρχονται την ώρα που υπάρχουν καταγγελίες πως επιβεβαιωμένα κρούσματα συνεχίζουν να κυκλοφορούν παρά τις οδηγίες για κατ' οίκον περιορισμό.

 

de3

 

 

Δημοσκόπηση: Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Η δημοσκόπηση της Alco όμως, περιελάμβανε και τα κλασικά ερωτήματα για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο πολιτικό σκηνικό. Στο ερώτημα ποιος είναι πιο αποτελεσματικός ως πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει ποσοστό 46%, με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στο 22%. Από τους ερωτηθέντες, ένα 26% απάντησε κανένας από τους δύο.

 

de4

 

 

Στο +13,3 η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση

Η δημοσκόπηση του OPEN παρουσίασε όμως και πρόθεση ψήφου. Σε αυτήν, σε παρόμοια διαφορά με εκείνη πρόσφατης δημοσκόπησης της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η εκτίμηση επί των εγκύρων φέρνει τη ΝΔ στο 37%, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 23,7%. Ακολουθεί ΚΙΝΑΛ (6,1%), ΚΚΕ (5,2%), Ελληνική Λύση (5,2%) και ΜεΡΑ25 (2,3%).

de5